Καλείται να πληρώσει 60.000 ευρώ ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου»
Ένοχος κρίθηκε την Πέμπτη (19/2) από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων ο ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου», πατέρας Αντώνιος για ξύλο, τιμωρίες και καταναγκαστική εργασία σε βάρος τροφίμων σε δομές, σε Αθήνα, Βόλο και Καλαμάτα.
Ο πατέρας Αντώνιος, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 9 ετών και 6 μηνών κατά συγχώνευση (εκτιτέα τα 8) με μετατροπή της ποινής προς 10 ευρώ ημερησίως, άρα θα χρειαστεί να καταβάλλει το ποσό των 60.000 ευρώ για να μην διαβεί το κατώφλι των φυλακών.
Μάλιστα, το δικαστήριο τού επιφύλαξε βαρύτερη ποινική μεταχείριση σε σχέση με τον πρώτο βαθμό, καθώς τον καταδίκασε για 9 πράξεις, ενώ πρωτοδίκως τον είχε καταδικάσει για 5. Κρίθηκε ένοχος για πράξεις βαριάς σωματικής βλάβης, ηθικής αυτουργίας σε επικίνδυνη και απλή σωματική βλάβη για ξυλοδαρμό, παραγγελία σε σωματική τιμωρία σε βάρος φιλοξενούμενων και υποβολή τροφίμων σε απομόνωση και καταναγκαστική εργασία.
Ένοχοι κρίθηκαν ακόμη τέσσερις πρώην εργαζόμενοι για πράξεις βαριάς σωματικής βλάβης, επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απειλής και έκθεσης κατά περίπτωση. Πρόκειται για τα δύο άλλοτε «πρωτοπαλίκαρα» του πατρός Αντωνίου, την πρώην διευθύντρια της δομής Βόλου και ακόμη έναν πρώην υπεύθυνο στο Δ.Σ. της Κιβωτού. Δύο απαλλάχθηκαν όλων των κατηγοριών.
Ο πατέρας Αντώνιος και ακόμη τρεις κατηγορούμενοι έχουν αποχωρήσει εδώ και καιρό από τη δίκη, διαμαρτυρόμενοι για μεροληπτική στάση του δικαστηρίου εναντίον τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν απολογήθηκαν στο δικαστήριο σε προηγούμενο διάστημα.

