26/04/2024
ΜΟΥΣΙΚΗ | Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021 - 16:58

Τόλης Βοσκόπουλος: Αυτός ήταν ο πρίγκιπας της πίστας, ο τραγουδιστής του έρωτα (videos+pics)

Αφιέρωμα στον θρύλο του ελληνικού πενταγράμμου * Η μυθιστορηματική ζωή του, οι τεράστιες επιτυχίες, οι θυελλώδεις έρωτες

«Ο Τόλης είναι γεννημένος θεατρίνος. Ανεβαίνει στην πίστα και την καταπίνει όλη. Γιατί η πίστα όταν ανεβαίνεις σου λέει: Φάε με, γιατί θα σε φάω. Να ξηγιόμαστε. Μεγάλος εργάτης ο Βοσκόπουλος, ο μεγαλύτερος».

Τα λόγια αυτά ενός σπουδαίου συνθέτη του Γιώργου Ζαμπέτα, του πρώτου ανθρώπου που εμπιστεύτηκε τον Τόλη Βοσκόπουλο κάνοντάς τον πανελληνίως γνωστό με το τραγούδι «Αγωνία», αποτυπώνουν σε λίγες μόλις φράσεις το μεγαλείο του καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή την Δευτέρα 19 Ιουλίου κάνοντας το ελληνικό τραγούδι φτωχότερο και βυθίζοντας στη θλίψη το κοινό που τον αγάπησε.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έζησε μια ζωή σαν παραμύθι, με χρόνια δύσκολα, με χρόνια φτώχιας, με χρόνια πλούτου, με χρόνια δόξας, ερωτεύτηκε πολύ -και πολλές…- και τον ερωτεύτηκαν κι εκείνες, παθιάστηκε, ζήλεψε, φλέρταρε, χώρισε, αλλά πάντα έφευγε σαν κύριος και στα τραγούδια του αποτύπωσε όλο αυτό το συναίσθημα που τον κατέκλυσε με έναν ιδιαίτερο τρόπο.

Ήταν ένας τρόπος τόσο ιδιαίτερος που τον έκανε μοναδικό, τόσο ιδιαίτερος που πολλοί επιχείρησαν να τον μιμηθούν, χωρίς κανείς να τα καταφέρει.

Ήταν ταυτόχρονα το λαϊκό παιδί και ο πρίγκιπας της πίστας, απλός στους τρόπους του, αλλά τόσο μεγαλοπρεπής στο παλκοσένικο ένας πραγματικός σταρ.

Το είχε, άλλωστε, πει αυτό και ένας άλλος σπουδαίος τραγουδοποιός για τον Τόλη, ο Γιάννης Πάριος: «Δεν υπάρχουν σταρ στην Ελλάδα, ο μόνος σταρ στη χώρα είναι ο Τόλης Βοσκόπουλος».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους τραγουδιστές στην ιστορία του ελληνικού τραγουδιού, και μακράν ο πιο εμπορικός. Όταν πρωτοξεκίνησε στο τραγούδι λόγω του στυλ, του στησίματός του στο πάλκο, και του τρόπου ερμηνείας και ντυσίματος, οι φανατικοί θαυμαστές του τον αποκαλούσαν Πρίγκιπα. Τον βοηθούσε βέβαια σ’ αυτό και το γεγονός ότι εκτός από τραγουδιστής υπήρξε και ηθοποιός και πολύ καλός μάλιστα, επομένως δεν τραγουδούσε απλώς τα τραγούδια του, τα ζούσε, τα ερμήνευε

Ήταν ένας καλλιτέχνης που είχε φανατικούς θαυμαστές, και όπως λένε χαρακτηριστικά «τον Βοσκόπουλο ή θα τον λατρεύεις ή δεν θα τον ακούς καθόλου».

Και δεν ήταν μόνο τραγουδιστής και ηθοποιός. Ήταν και ένας πολύ καλός συνθέτης. Κατά περιόδους έχει γράψει τραγούδια τόσο σε στίχο όσο και μουσική που έχει συμπεριλάβει σε προσωπικούς του δίσκους ή τα έχουν ερμηνεύσει άλλοι καλλιτέχνες, με πιο γνωστό το ντουέτο του με τη Μαρινέλλα «Εγώ κι εσύ» το 1974 το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων και τραγουδιέται μέχρι και σήμερα.

Το 12ο παιδί της οικογένειας, το 1ο αγόρι

Γεννήθηκε στις 26 Ιουλίου του 1940 στον Πειραιά (Κοκκινιά). Ήταν το δωδέκατο παιδί της οικογένειας Βοσκόπουλου. Πριν απ’ αυτόν ήρθαν 11 κορίτσια, είχε 11 αδερφές. Ο πατέρας του δεν σταματούσε μέχρι να αποκτήσει το πολυπόθητο αγόρι.

«Όταν γεννήθηκα, και ο πατέρας μου πέτυχε επιτέλους το πολυπόθητο αγόρι, έτρεξε κι έβγαλε κάρτες και άλλαξε και την ταμπέλα στο μαγαζί που έγινε: Χαράλαμπος Ιωάννου Βοσκόπουλος και Υιός. Ήμουν πάντα μαζί του στη Λαχαναγορά, και στα ταξίδια και τις εμπορικές συναλλαγές του. Όμως, έβλεπα πως δεν μου πήγαινε αυτή η δουλειά. Από κάτι μπουλούκια που ερχόντουσαν στην Κοκκινιά, με τον Ζαζά, τον Κοκοβιό και άλλους είχα ξελογιαστεί κι ήθελα να ασχοληθώ με το θέατρο», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου που είχε δώσει για την παρουσίαση της συναυλίας του στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο του 2018 ο τραγουδιστής.

«Γύρω στα 15 δεν άντεξα και του το είπα. Περίμενα πως θα με σφάξει. Θεατρίνος ο γιος του Λαχαναγορίτη; Και τότε μου λέει: “Πάμε”. Και χωρίς να ξέρω για πού τραβάμε, με πηγαίνει στο Εθνικό Ωδείο του Καλομοίρη, που είχε και θεατρικό τμήμα. Τότε είναι που πρωτοβγαίνω απ’ την Κοκκινιά και βλέπω την Αθήνα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Στην επιστροφή, μου λέει: “Για να μην μου παραπονεθείς καμιά φορά ότι ήθελες αυτό να γίνεις κι εγώ σε εμπόδισα”» συμπλήρωσε.

«Κάθε φορά που βγαίνω στη σκηνή, ακόμα και σήμερα που πλησιάζω τα 80 μου χρόνια, τον φέρνω στο μυαλό μου και λέω μέσα μου: “Κοίτα τώρα”» είχε πει ο Τόλης Βοσκόπουλος.

Ο δρόμος προς την επιτυχία

Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1958, σε ηλικία 18 ετών σε σκηνοθεσία Θάνου Τράγκα, και πέντε χρόνια αργότερα, το 1963, έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο. Μπήκε στη δισκογραφία με το τραγούδι «Βήμα-βήμα» του αξέχαστου μουσικοσυνθέτη Λυκούργου Μαρκέα.

Είχε αρχίσει πια να γράφει και τα δικά του τραγούδια, αλλά στο δρόμο του βρίσκεται ο Γιώργος Ζαμπέτας, που έχει γράψει τη μουσική για την παράσταση «Πέντε πρόσωπα ζητούν μεροκάματο», προορίζει τη σύνθεση «Μανούλα μου, μανίτσα μου, θα πάρω τη βαλίτσα μου» για τον Γιάννη Πουλόπουλο. Ο τελευταίος δεν τα βρίσκει με τον θίασο και το τραγούδι δίνεται στον 27χρονο Τόλη. Η «Βαλίτσα» γίνεται τρελό σουξέ ταξιδεύοντάς τον από τα μισοσκότεινα σοκάκια της Κοκκινιάς στη λουσμένη από προβολείς λεωφόρο της επιτυχίας. Ο εντυπωσιασμένος Ζαμπέτας τού εμπιστεύεται τον επόμενο χρόνο την αξεπέραστη σε πωλήσεις «Αγωνία», η οποία εκτοξεύει τον Βοσκόπουλο στον έναστρο ουρανό της καλλιτεχνικής καθιέρωσης. Το τραγούδι μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα ξεπέρασε τις 300.000 πωλήσεις, ένα άπιαστο νούμερο για εκείνη την εποχή.

Έχει ένα εντυπωσιακό φάσμα συνεργασιών, ερμηνεύοντας τραγούδια του Γιώργου Ζαμπέτα, του Μίμη Πλέσσα, του Άκη Πάνου, του Θανάση Πολυκανδριώτη, του Μάριου Τόκα, του Γιάννη Πάριου, του Γιώργου Κατσαρού, του Κώστα Βίρβου, του Φοίβου και πολλών άλλων.

Στην ιστορία έχει μείνει η συνεργασία του με τον Στράτο Διονυσίου. Μάλιστα, όταν οι 2 καλλιτέχνες τραγουδούσαν στη Θεσσαλονίκη ένα απόγευμα αποφάσισαν να πάνε να παίξουν μπιλιάρδο. Η αγάπη του κόσμου για τα λαϊκά είδωλα ήταν τόσο μεγάλη που μέσα σε λίγη ώρα έξω από τη καφετέρια είχαν μαζευτεί χιλιάδες θαυμαστές με αποτέλεσμα να χρειαστεί η συνδρομή της αστυνομίας προκειμένου να μπορέσουν να βγουν από το μαγαζί.

Για παραπάνω από 35 χρόνια όλες του οι εμφανίσεις ήταν sold-out με τον Τόλη Βοσκόπουλο να αποθεώνεται από τους φανατικούς θαυμαστές. Τραγούδια-επιτυχίες όπως «Δυο καρδιές», «Το φεγγάρι πάνωθέ μου», «Μα εγώ αγαπώ μία», «Και εσύ θα φύγεις», «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι», «Οι άντρες δε μιλούν πολύ», «Άιντε στην υγειά της», «Αδέλφια μου, αλήτες, πουλιά», «Ανεπανάληπτος», «Πριν χαθεί το όνειρό μας», «Της Χελιδονούς το ρέμα», «Τσιγγάνα για χατίρι σου», «Ψύλλοι στα αφτιά μου», «Μου χρωστάει μια αγάπη η ζωή» και πόσα άλλα, όλα αγαπημένα, ακόμα και από κείνους που δεν λάτρεψαν το Βοσκόπουλο.

Τη δεκαετία του 1980 ο Τόλης Βοσκόπουλος θα καθιερωθεί ως «Πρίγκιπας του ελληνικού τραγουδιού» με φανατικούς θαυμαστές που κάνουν κάθε δίσκο του χρυσό και πλατινένιο ενώ παράλληλα κάνουν κράτηση στα κέντρα που εμφανίζεται με το μήνα προκειμένου να εξασφαλίσουν προνομιακή θέση, κοντά στο είδωλο τους.

Ο ηθοποιός Βοσκόπουλος

Πέρα από το πάλκο ο Τόλης Βοσκόπουλος ανέβηκε και στο θεατρικό σανίδι, ενώ έπαιξε και σε πολλές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Επαιξε με τους Βασίλη Αυλωνίτη, Βλαχοπούλου, Βασιλειάδου, Κώστα Χατζηχρήστο κ.ά. Από τις πιο μεγάλες επιτυχίες του ήταν τα μιούζικαλ: «Οι εραστές του ονείρου» (1972 μαζί με τη Ζωή Λάσκαρη), «Τραγούδα θεατρίνε» (1978 μαζί με τη Μαρία Αλιφέρη), «Ήρθες σαν όνειρο» (1998 μαζί με την Άντζελα Γκερέκου), όπου το θεατρικό σενάριο ήταν στηριγμένο στον τρόπο γνωριμίας τους.

Ο συνθέτης Βοσκόπουλος

Πλούσιο ήταν και το έργο του ως συνθέτη. Ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έχουν ερμηνεύσει τραγούδια του είναι η Δούκισσα, η Μαρινέλλα, ο Στράτος Διονυσίου, ο Αντώνης Ρέμος κ.ά. Το 1971 έγραψε τη σύνθεση του τραγουδιού «Αδέλφια μου αλήτες πουλιά», το οποίο ερμήνευσε ο Γιάννης Βογιατζής και κέρδισε το πρώτο βραβείο στο Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσσαλονίκης, ενώ συμμετείχε στο ίδιο φεστιβάλ την επόμενη χρονιά ο ίδιος, τραγουδώντας το «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά», τραγούδι που όπως είχε ειπωθεί τότε το έγραψε για τη Ζωή Λάσκαρη. To 1976, ο Τ. Βοσκόπουλος έγραψε για τον Στράτο Διονυσίου το «Αποκοιμήθηκα», το οποίο έγινε μεγάλη επιτυχία και το τραγούδησε και ο ίδιος ο Βοσκόπουλος σε δίσκο του το 1985.

Οι μεγάλοι έρωτες του Βοσκόπουλου

Στην ιστορία έχει μείνει το ειδύλλιο του με την τραγουδίστρια Δούκισσα, της οποίας ήταν μουσικός και παρτενέρ της, αλλά και με την γνωστή ηθοποιό Ζωή Λάσκαρη, με την οποία έπαιξαν μαζί στο θρυλικό μιούζικαλ «Εραστές του ονείρου».

Ο Τόλης Βοσκόπουλος έκανε τέσσερις γάμους. Παντρεύτηκε πρώτα τη Στέλλα Στρατηγού (1965 -1965), ύστερα την Μαρινέλλα (1973-1981), μετά την Τζούλια Παπαδημητρίου (1990-1996) και την πρώην ηθοποιό και πρ. Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και Στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας Άντζελα Γκερέκου. Με τη Γκερέκου έχουν μία κόρη, τη Μαρία, που γεννήθηκε το 2001.

Από τη Δούκισσα στη Ζωή, από την Στέλλα στην Άντζελα

Στα 25 χρόνια του ο Τόλης παντρεύεται τη Στέλλα Στρατηγού. Είναι η εποχή των μικρών ακόμα ρόλων, η εποχή που μαθαίνει μόνος του μπουζούκι, η εποχή που το νεαρό ζευγάρι τα βγάζει δύσκολα πέρα και ζει με τη σύνταξη της μητέρας της Στέλλας. Η φτώχεια σκότωσε γρήγορα τον έρωτα και οι δύο τους χώρισαν μέσα στον ίδιο χρόνο που παντρεύτηκαν.

Κι εκεί που βρίσκεται ήδη στα όριά του να εγκαταλείψει κάθε όνειρο επαγγελματικής αποκατάστασης, έρχεται στη ζωή του η τραγουδίστρια Δούκισσα. Ο έρωτας μαζί της είναι άκρως δημιουργικός, τραγουδούν μαζί και στα κινηματογραφικά πλατό όπου συμπρωταγωνιστούν ως ντουέτο.

Όμως, η σχέση τους σβήνει άδοξα λίγα χρόνια αργότερα. Το 1971 μπαίνει στη ζωή του η Ζωή Λάσκαρη, με την οποία γνωρίστηκαν κι ερωτεύτηκαν με πάθος στα γυρίσματα του «Μαριχουάνα Στοπ». Τραγουδάει «το φεγγάρι πάνωθέ μου», ενώ η Ζωή Λάσκαρη λικνίζεται μπροστά του. Στα γυρίσματα γεννιέται το παθιασμένο τους ειδύλλιο, κανονική καψούρα, που επισφραγίζεται πανηγυρικά σε πανελλήνια θέα από την ασπρόμαυρη τηλεοπτική μετάδοση του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης του 1972.

Εκεί ο διαγωνιζόμενος Τόλης τραγουδώντας τη σύνθεσή του «Ξανθή αγαπημένη Παναγιά» με τους προβολείς στραμμένους πάνω του, υποκλίνεται ιπποτικά, γονατίζει σχεδόν μπροστά στη Ζωή που βρίσκεται ανάμεσα στο κοινό.

Συμπρωταγωνιστούν την ίδια χρονιά στο μιούζικαλ του Γιάννη Δαλιανίδη «Εραστές του ονείρου» με μουσική και τραγούδια του Μίμη Πλέσσα στο «Βέμπο». Οι ουρές ξεκινούν από την πλατεία Βάθη και από την άλλη πλευρά φτάνουν μέχρι την πλατεία Μεταξουργείου. Τα περιοδικά τροφοδοτούν το κοινό με νέα και «συνταρακτικές» εξελίξεις που αφορούν τις διακυμάνσεις στον έρωτα των δυο καλλιτεχνών. Η θυελλώδης σχέση τους κράτησε τρία χρόνια. Χώρισαν τηλεφωνικά. Εκείνος τα μάζεψε από το σπίτι που συγκατοικούσαν στη Γλυφάδα, άφησε τα κλειδιά στο χαλάκι της εξώπορτας και κατέληξε απαρηγόρητος χωρίς δεύτερο πουκάμισο φιλοξενούμενος της φίλης του Ματούλας στο Κολωνάκι.

Οι μετέπειτα επιτυχίες του «Πριν χαθεί το όνειρό μας», «Του χωρισμού η ώρα», η δική του σύνθεση «Αποκοιμήθηκα», που τραγούδησε ο Στράτος Διονυσίου, θεωρούνται ότι παραπέμπουν στους καημούς εκείνου του αξεπέραστου έρωτα.

Τέσσερα χρόνια αργότερα παντρεύεται τη Μαρινέλλα. Η 39χρονη τότε τραγουδίστρια, μόλις έχει χωρίσει από τον Φρέντυ Σερπιέρη. Παντρεύτηκαν τον Δεκέμβριο του 1975 στην τραπεζαρία του διαμερίσματος της νύφης στην οδό Αστυδάμαντος στο Παγκράτι! Καλεσμένοι στο «κεκλεισμένων των θυρών» μυστήριο, το ζεύγος Κατσαρού, που έγιναν κουμπάροι, ο Φρέντυ Γερμανός και η αδελφή της Μαρινέλλας με τον σύζυγό της. Το ζευγάρι σύντομα μαζί με την εκτός γάμου κόρη της Μαρινέλλας, Τζωρτζίνα, μετακόμισε στη βίλα της Νέας Κηφισιάς, την οποία ο Τόλης αγόρασε από τη Ρένα Βλαχοπούλου.

Οι δύο τραγουδιστές έγιναν ντουέτο στη ζωή και την τέχνη. Ηχογράφησαν μαζί το αξέχαστο «Εγώ κι εσύ» το 1974, το οποίο έκανε ρεκόρ πωλήσεων. Χωρίζουν μετά από 8 χρόνια κοινής ζωής. Ο Τόλης κιμπάρης όπως πάντα φεύγει χωρίς να πάρει τίποτα μαζί του, παρά μόνο χρήματα για βενζίνη.

Είναι η εποχή που εγκαθίσταται στην καμπάνα 304 του «Αστέρα», που θα γίνει το σπίτι του για τα επόμενα 10 χρόνια. Δώρα, σπίτια, εξοχικά και κότερο τα άφησε στη Μαρινέλλα και την κόρη της.

Ενα βράδυ στο κέντρο «Ακρωτήρι» γνωρίζεται με την 26χρονη Τζούλια Παπαδημητρίου και γίνονται ζευγάρι. Λίγους μήνες αργότερα, τον Ιανουάριο του 1985, αρραβωνιάζονται στο σπίτι του Γιώργου Κατσιφάρα στη Φιλοθέη, όπου παραστάθηκε συμβολικά ως κουμπάρος ο τότε πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου -εποχή που ο τραγουδιστής τού αφιέρωνε το «Ανεπανάληπτος».

Παντρεύτηκαν τον Νοέμβριο του 1990 μετά από μακροχρόνια συμβίωση και όταν ήδη η κόρη τους -την οποία είχε αναγνωρίσει ως παιδί του και βάφτισε Χαραλαμπία από το όνομα του πατέρα του- ήταν σχεδόν 5 χρονών. Κουμπάροι στο μυστήριο στο εκκλησάκι των Ταξιαρχών της Στησιχόρου ο Θόδωρος και η Σάσα Βαρδινογιάννη και παρανυφάκι η μικρή τους Χαρά. Χρόνια αργότερα ο τραγουδιστής αμφισβήτησε την πατρότητά της και ζήτησε τεστ DNA. Λέγεται πως τελικά το Εφετείο Αθηνών απεφάνθη πως η 31χρονη σήμερα Χαρά δεν μπορεί να φέρει το επίθετο του τραγουδιστή του κάνοντας δεκτό τον ισχυρισμό του πως παραπλανήθηκε. Η έναρξη του πολύκροτου διαζυγίου με τις εκατέρωθεν αγωγές, τις μηνύσεις για υπεξαιρέσεις, απάτες και πλαστογραφίες, τα ασφαλιστικά μέτρα και τα απολογητικά υπομνήματα αποτέλεσε την αρχική ύλη για το πρώτο ενδοοικογενειακό τηλεοπτικό ριάλιτι σόου που δημιούργησε αφόρητες ψυχολογικές πιέσεις στον καταβεβλημένο τραγουδιστή. Ο ίδιος όλο αυτό το διάστημα προτιμούσε να σιωπά.

Η «γαλανομάτα μάγισσα»

Στα μέσα του 1995 στα 55 χρόνια του και αφού έχει καταφέρει να σταθεί και πάλι όρθιος, γνωρίζει τον έρωτα στο πρόσωπο μιας «γαλανομάτας μάγισσας» της εκτυφλωτικά όμορφης Άντζελας Γκερέκου.

Συναντήθηκαν απρόοπτα στο «OntheRocks» της Βουλιαγμένης. Ο έρωτάς τους ήταν τόσο κεραυνοβόλος και η 36χρονη ηθοποιός του πρόσφερε το «απάγκιο» που αναζητούσε. Τα συναισθήματά του γι’ αυτήν τα περιέγραψε μέσα από τα τραγούδια του. Έγινε το «Αυτοκολλητάκι» και το «χτυποκαρδάκι» του. Αντάλλαξαν στέφανα και όρκους αιώνιας πίστης το απομεσήμερο της 2ας Αυγούστου του 1996 στο δημαρχείο της γενέτειρας της νύφης, της Κέρκυρας. Κουμπάροι, ο δημοσιογράφος Τέρενς Κουίκ και ο επιχειρηματίας Στέργιος Βρούσγος.

 Πέντε χρόνια αργότερα, με το ξημέρωμα του νέου αιώνα, ο ερχομός της κόρης τους Μαρίας μεγάλωσε την ευτυχία μαζί με την οικογένειά τους.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν ένας άνθρωπος που πέρασε από τη φτώχεια στην αναγνώριση, που βίωσε παράφορους έρωτες και κραυγαλέους χωρισμούς έως ότου έριξε άγκυρα σε μια στέρεα πολύχρονη σχέση. Που έζησε απογοητεύσεις, περιπέτειες, δοκιμασίες, προδοσίες. Ξόδευε αφειδώς τα χρήματα που κέρδιζε, δεν τα υπολόγιζε καν, με αποτέλεσμα να πέσει ακόμα και θύμα εκμετάλλευσης. Ζούσε σαν γαλαζοαίματος, έκανε πολυτελή δώρα, δημιούργησε χρέη. Τα μπερδέματα που είχε με το Δημόσιο ως μακροχρόνιος φοροοφειλέτης, ουσιαστικά υπονόμευσαν την πολιτική καριέρα της Άντζελας Γκερέκου. Όμως, ο κόσμος που τον αγαπούσε ήταν πάντα εκεί, γέμιζε τις πίστες που πήγαινε να τραγουδήσει ακόμα και μέχρι τα 80 χρόνια του. Ήταν ο Τόλης, ο πρίγκιπας, ο Τόλης που τραγουδούσε τον δικό τους πόνο, ο Τόλης που έδινε υπόσταση με τη μουσική του στους δικούς του καημούς. Αυτόν τον Τόλη, αποχαιρετούν όλοι σήμερα. Και τόσο αυτοί που τον λάτρεψαν, όσο και αυτοί που «δεν άντεχαν να τον ακούνε» γνωρίζουν καλά ότι «έφυγε» ένας «μεγάλος»…

Μοιραστείτε το: