24/07/2021
ΘΕΑΤΡΟ/ΣΙΝΕΜΑ | Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 - 16:59

Ετήσιο μνημόσυνο Αλίκης Βουγιουκλάκη: «Λύγισε» η νύφη της Έφη Πίκουλα (video)

Έχασε τον σύζυγό της Τάκη Βουγιουκλάκη τον Απρίλιο * Η 20ή Ιουλίου είναι η ημερομηνία γέννησης της Αλίκης, φέτος θα γινόταν 87 ετών, ενώ σε τρεις ημέρες συμπληρώνονται 25 χρόνια από θάνατό της

Το ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη της Αλίκης Βουγιουκλάκη τελέστηκε στο Α’ Νεκροταφείο, παρουσία συγγενών και θαυμαστών της εθνικής σταρ, που έφυγε από τη ζωή πριν από 25 χρόνια, στις 23 Ιουλίου 1996.

Φέτος θα συμπληρώνονταν 87 χρόνια από τη γέννησή της. Ανάμεσα στους παριστάμενους ήταν ο αδελφός της Αλίκης, Αντώνης, αλλά και η νύφη της Έφη Πίκουλα η οποία λύγισε μπροστά στις κάμερες καθώς τον Απρίλιο έχασε τον σύζυγό της και μικρότερο αδελφό της Αλίκης, Τάκη Βουγιουκλάκη. Παρόντες επίσης ο Κώστας Πρέκας και η Άριελ Κωνσταντινίδη αλλά και άλλοι συνάδελφοι και φίλοι της σταρ.

«Κάθε χρόνο νομίζω ότι θα κάνουμε μεταξύ μας τα άτομα της οικογένειας ένα τρισάγιο, αλλά ο κόσμος το μαθαίνει και μαζεύεται πολύς. Είναι το ίδιο χαρακτηριστικό της Αλίκης η περίεργη ανεξήγητη μέχρι σήμερα μαγνητική έλξη. Λέω ανεξήγητη γιατί είναι κάτι υπερφυσικό η λάμψη, το φως που εκπέμπει, που εγώ προσωπικά και πολλοί άλλοι και μάλιστα κορυφαίοι άνθρωποι της Τέχνης και του πολιτισμού το έχουν εκθειάσει αυτό ότι η Αλίκη ήταν ένα παγκόσμιο μοναδικό φαινόμενο" είπε ο αδελφός της Αντώνης Βουγιουκλάκης.

Η νύφη της Έφη Πίκουλα δεν άντεξε τη συναισθηματική φόρτιση, ιδίως μετά την απώλεια του συζύγου της: «Δεν ξεχνιέται η Αλίκη, πόσω μάλλον εγώ... Μεγάλη απώλεια...», είπε με σπασμένη φωνή για τον σύζυγό της στην κάμερα της εκπομπής «Καλοκαίρι #not».

Ο Κώστας Πρέκας τόνισε: «Η Βουγιουκλάκη θυμίζει σήμερα όσο ποτέ αυτήν τη λέξη που ονομάζουμε πολιτισμός με κεφαλαία γράμματα. Τα τελευταία χρόνια που θέλησαν κάποιοι να αμαυρώσουν αυτό που λέμε θέατρο, ηθοποιός, τέχνη, η Αλίκη είναι αυτό, είναι ο πολιτισμός μας κι αυτήν πρέπει να θυμόμαστε.

Η Άριελ Κωνσταντινίδη που πρωταγωνίστησε στο πλευρό της μεγάλης σταρ ως παιδί ηθοποιός είπε: «Με αγάπησε και την αγάπησα είναι ένα πρόσωπο της καρδιάς μου, της καρδιάς όλης της Ελλάδας. ΕίναιένασύμβολοηΑλίκη».

Μοιραστείτε το: