24/07/2021
ΑΜΕΡΙΚΗ | Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 - 21:04

Τζεφ Μπέζος: Η ιστορική πτήση στο διάστημα μέσα σε σχεδόν 11 λεπτά (videos+pics)

Η πολυδιαφημισμένη αποστολή στο διάστημα του πλουσιότερου ανθρώπου στον κόσμο ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία

Ο πύραυλος-κάψουλα «NewShepard» με επιβάτες τον πλουσιότερο άνθρωπο στη Γη, Τζεφ Μπέζος, τον αδερφό του, Μαρκ Μπέζος, καθώς και την 82χρονη Γουάλι Φανκ με τον 18χρονο Όλιβερ Ντέιμεν, το γηραιότερο και το νεότερο, αντίστοιχα, άτομα που ταξίδεψαν στο διάστημα έφτασε στο ύψος των 100 χιλιομέτρων, πέραν της γραμμής Κάρμαν, του διεθνώς αναγνωρισμένου ορίου μεταξύ της γήινης ατμόσφαιρας και του διαστήματος και μετά από 10 και κάτι λεπτά επέστρεψε στη γη και προσγειώθηκε με απόλυτη επιτυχία.

Η εκτόξευση έγινε στις 4:12 μ.μ. ώρα Ελλάδος από το δυτικό Τέξας και η πτήση διήρκεσε 10 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα.

«Χαρούμενοι, χαρούμενοι, χαρούμενοι! Το πλήρωμα εδώ είναι τρισευτυχισμένο. Είναι η καλύτερη ημέρα (της ζωής μου)», δήλωσε ο Μπέζος, με τον επίσημο λογαριασμό της Blue Origin να αναφέρει:

«Συγχαρητήρια σε όλα τα μέλη της ομάδας Team Blue για αυτή την ιστορική στιγμή στην ιστορία της εξερεύνησης του Διαστήματος. Το πλήρωμα έγραψε το όνομά του στο βιβλίο ιστορίας του Διαστήματος, ανοίγοντας τον δρόμο για πολλούς ακόμη που θα ακολουθήσουν».

Η ιστορική υποτροχιακή πτήση θα συμβάλλει με τη σειρά της στην έναρξη μιας νέας εποχής για τον ιδιωτικό, εμπορικό διαστημικό τουρισμό.

Ο Τζεφ Μπέζος μπορεί να είδε τον Ρίτσαρντ Μπράνσον να του παίρνει την πρωτιά και να ανεβαίνει πρώτος στο διάστημα, ωστόσο ο ίδιος θα έχει να λέει ότι ανέβηκε πιο ψηλά.

Μοιραστείτε το: