24/07/2021
ΜΟΥΣΙΚΗ | Τετάρτη 21 Ιουλίου 2021 - 17:33

Τόλης Βοσκόπουλος: Με τους ήχους του «Αποκοιμήθηκα» οδηγήθηκε στην τελευταία του κατοικία (video)

Ο Μανώλης Καραντίνης, o επί 22 χρόνια μπουζουξής του Τόλη, μαζί με άλλους μουσικούς είπαν το δικό τους ξεχωριστό «αντίο» στον «πρίγκιπα της πίστας» με μπουζούκια και κλαρίνα * «Αθάνατος» φώναζε ο κόσμος

Η μουσική ήταν η ζωή του, η μουσική έκανε τον κόσμο να τον αγαπήσει και δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά: H μουσική ήταν αυτή που συνόδευσε τον Τόλη Βοσκόπουλο στην τελευταία του κατοικία, στο Α’ Νεκροταφείο της Αθήνας.

Ο Μανώλης Καραντίνης, που για 22 ολόκληρα χρόνια βρισκόταν στο πλευρό του Τόλη Βοσκόπουλου παίζοντας μπουζούκι, μαζί με άλλους μουσικούς με μπουζούκια και κλαρίνα, στάθηκαν έξω από την εκκλησία και καθώς το φέρετρο με τον αγαπημένο «πρίγκιπα της πίστας» έβγαινε από αυτήν, ήχησαν παντού οι ήχοι από το τραγούδι «Αποκοιμήθηκα».

Αυτό που ο μουσικός Τόλης Βοσκόπουλος είχε γράψει και είχε δώσει να τραγουδήσει ένας φίλος και συνάδελφός του, ο Στράτος Διονυσίου και το είδε να γίνεται τεράστια επιτυχία, προτού το τραγουδήσει και ο ίδιος.

Ο κόσμος με τους πρώτους ήχους ξέσπασε. Σε λυγμούς μαζί με χειροκροτήματα. «Αθάνατος, Τόλη μου», φώναζε καθώς το φέρετρο με τη σορό του απομακρυνόταν από την εκκλησία και κατευθυνόταν προς το σημείο που θα είναι πλέον η τελευταία του κατοικία.

«Αθάνατος» ναι! Και ανεπανάληπτος επίσης…

Μοιραστείτε το: