21/10/2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 16:06

Θεοδωρικάκος: Εντολή στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να «ξεψαχνίσει» σελίδες αντιεμβολιαστών

Ζήτησε να διευρευνηθεί η προέλευση και η ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και μέσων κοινωνικής δικτύωσης που προτρέπουν σε πράξεις κατά του εμβολιασμού

Τους διαχειριστές ιστοτόπων που προτρέπουν πολίτες να μην εμβολιαστούν θα επιχειρήσει να ταυτοποιήσει η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, έδωσε εντολή το πρωί του Σαββάτου (25/9) στον διευθυντή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Βασίλη Παπακώστα, να διερευνήσει αμέσως την προέλευση και την ταυτότητα των διαχειριστών ιστοσελίδων και λογαριασμών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, που προτρέπουν τους πολίτες σε πράξεις που στρέφονται ενάντια στη δημόσια υγεία και ειδικότερα κατά του εμβολιασμού, στην ασφάλεια και στο κράτος.

Σύμφωνα με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, τα σχετικά στοιχεία θα διαβιβαστούν στη Δικαιοσύνη για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν ποινικών αδικημάτων και άσκησης των προβλεπομένων κατά νόμο ενεργειών.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Τάκης Θεοδωρικάκος ανέφερε ότι «πρέπει να διερευνηθεί ποιοι κρύβονται πίσω από αυτές τις ιστοσελίδες που αποτελούν κίνδυνο για την δημόσια υγεία».

Στην ίδια εκπομπή, παρουσιάστηκε έγγραφο στο οποίο φαίνεται η προσπάθεια κάποιων να εξαπατήσουν πολίτες ζητώντας τους χρήματα έτσι ώστε να τους εξασφαλίσουν ότι δεν θα έχουν καμία επίπτωση σε περίπτωση που δεν τηρήσουν τα μέτρα ή δεν θα εμβολιαστούν.

Μοιραστείτε το: