21/10/2021
ΕΥΡΩΠΗ | Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021 - 18:22

«Δεν θα μας λείψει η Μέρκελ», λένε πάνω από τους μισούς Γερμανούς

Οι πολιτικές της τα τελευταία χρόνια μάλλον δυσαρέστησαν την πλειοψηφία των Γερμανών και αντέστρεψαν το κλίμα σε ό,τι αφορά τη δημοφιλία της

Περισσότεροι από τους μισούς Γερμανούς δεν πιστεύουν ότι θα τους λείψει η Άνγκελα Μέρκελ, που διετέλεσε καγκελάριος της χώρας επί σχεδόν 16 χρόνια, αφού αποχωρήσει από την πολιτική σκηνή μετά τις εκλογές της Κυριακής (26/9), σύμφωνα με δημοσκόπηση.

Το 52% των ερωτηθέντων απάντησε στο ινστιτούτο ερευνών Civey ότι μάλλον ή σίγουρα δεν θα τους λείψει η απερχόμενη καγκελάριος. Αντίθετα το 38% δήλωσε ότι θα τους λείψει, ενώ 10% ήταν αναποφάσιστοι.

Μεταξύ όσων δήλωσαν ότι θα τους λείψει η Μέρκελ οι περισσότεροι ήταν ψηφοφόροι του κόμματός της, των Χριστιανοδημοκρατικών (CDU), σε ποσοστό 63%. Εξάλλου μόνο το 2% των ψηφοφόρων του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συμμεριζόταν την ίδια άποψη.

Η Άνγκελα Μέρκελ ήταν ιδιαίτερα αγαπητή τα πρώτα χρόνια της Καγκελαρίας της, με τους Γερμανούς να την χαρακτηρίζουν «Μητερούλα», ωστόσο στη συνέχεια οι φιλελεύθερες πολιτικές της που οδήγησαν πολλούς Γερμανούς στη φτώχεια, αλλά και η στάση της στο μεταναστευτικό ανέστρεψαν το κλίμα και πλέον οι Γερμανοί δηλώνουν πως δεν θα στενοχωρηθούν από την απουσία της.

Μοιραστείτε το: