02/12/2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 - 17:25

Κακλαμάνης σε Σταϊκούρα: «Σόιμπλε θα λέμε και θα κλαίμε»

Η δήλωση του αντιπροέδρου της Βουλής για την επερχόμενη ανάληψη της θέσης του υπουργού Οικονομικών στη Γερμανία από τον αρχηγό των Φιλελευθέρων

Με μια φράση που δημιούργησε αίσθηση, προέτρεψε ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης, τον Χρήστο Σταϊκούρα να πάρει όσα μέτρα… προλάβει για την ακρίβεια προτού σχηματιστεί κυβέρνηση στη Γερμανία.

Κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης στη Βουλή για την κύρωση των αποφάσεων του ΔΝΤ για τις νέες διευθετήσεις δανεισμού ο Νικήτας Κακλαμάνης που προήδρευε στην ολομέλεια, απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών και με αφορμή τη λέξη φτώχεια που ακούστηκε από πολλούς ομιλητές κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης είπε με νόημα:

«Ό,τι προλάβετε η Ευρώπη, κάντε το, πριν γίνει κυβέρνηση στη Γερμανία, γιατί, αν γίνει ο αρχηγός των Φιλελευθέρων υπουργός Οικονομικών, θα λέμε Σόιμπλε και θα δακρύζουμε από την ανάμνηση», είπε χαρακτηριστικά.

Ουσιαστικά η φράση παραπέμπει στο γνωστό ρητό που θέλει να καταδείξει ότι έρχονται πολύ χειρότερα από αυτά που κάποτε ζήσαμε και νομίζαμε ότι τα είχαμε δει όλα. Με αυτό ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής της Ν.Δ. θέλησε να τονίσει ότι θα πρέπει να παρθούν τώρα κάποια μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας όπως πχ. η μείωση φόρων στα καύσιμα που το επιτρέπει η δημοσιονομική χαλάρωση, καθώς ο επερχόμενος Γερμανός υπουργός θεωρείται πιο σκληρός υποστηρικτής της λιτότητας από τον Σόιμπλε.

Μάλιστα, ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν αυτός που προ ημερών άνοιξε το θέμα της μείωσης των ειδικών φόρων στα καύσιμα αφήνοντας αιχμές για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τα αρμόδια υπουργεία λέγοντας ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν δώσει πειστικές εξηγήσεις για ποιο λόγο δεν προβαίνουν στην εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Μοιραστείτε το: