02/12/2021
ΜΟΥΣΙΚΗ | Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021 - 21:28

Μίκης Θεοδωράκης: Τι αναφέρει στη διαθήκη του για τον Νίκο Κουρή (video)

Άνοιξε η μία από τις πέντε διαθήκες του * Πού αφήνει την περιουσία του

Συμπληρωματικά λειτουργούν οι πέντε διαθήκες που άφησε ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, η πρώτη διαθήκη του μεγάλου μουσικοσυνθέτη συντάχθηκε το 2011, ενώ η τελευταία τον Απρίλιο του 2021 και η μία συμπληρώνει την άλλη.

Αυτή που άνοιξε την Πέμπτη (21/10) είναι πιθανότατα η τελευταία.

Στη διαθήκη του ο Μίκης Θεοδωράκης κάνει αναφορά και στον Νίκο Κουρή, τον «αυτοαποκαλούμενο Θεοδωράκη» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά. Τον ευχαριστεί που διαδίδει το έργο του και προτρέπει τους κληρονόμους του να μην του το απαγορεύσουν.

Παράλληλα, ζητά από τους οικείους του να κάνουν μουσείο το σπίτι που διέμενε απέναντι από την Ακρόπολη, ενώ το ΙΧ αυτοκίνητό του το αφήνει σε ένα ίδρυμα.

Ο Νίκος Κουρής από την πλευρά του υποστηρίζει πως ο Μίκης Θεοδωράκης είναι βιολογικός του πατέρας και σκοπεύει να το αποδείξει με εξέταση DNA.

H Μαργαρίτα Θεοδωράκη είχε απευθυνθεί στη δικαιοσύνη και έκανε ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην μπορεί να συστήνεται ως «Νίκος Θεοδωράκης» με το δικαστήριο να εκδίδει προσωρινή εντολή όπου του απαγορεύεται να χρησιμοποιεί το επίθετο Θεοδωράκης.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κουρής έστειλε εξώδικο στη Μαργαρίτα Θεοδωράκη και ζητά να επισκεφθούν μαζί έναν πραγματογνώμονα-γενετιστή για να γίνει τεστ DNA και να διαπιστωθεί αν είναι αδέρφια.

Μοιραστείτε το: