10/06/2025
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021 - 22:19

Βενέτης: Καμία αύξηση τιμών μέχρι 31/12 και συγκράτηση των ανατιμήσεων…

Η κορυφαία αρτοβιομηχανία παρουσίασε το «VENETI GREAT» στο ιστορικό κτίριο Μπάγκειον στην Ομόνοια * Π. Μονεμβασιώτης: «Χρειάστηκαν να περάσουν 15 χρόνια για να ανοίξουμε και συνολική επένδυση 5,5 εκατ. ευρώ»

Ένα στολίδι στο κέντρο της πόλης! Αυτό είναι το «VENETI GREAT» στο ιστορικό κτίριο Μπάγκειον στην Ομόνοια, που παρουσιάστηκε επίσημα στα ΜΜΕ τη Δευτέρα (15/11).

Πρόκειται για ένα πρότυπο εστιατόριο ταχείας εστίασης με υψηλής ποιότητας γεύσεις (πέραν της παραδοσιακής δραστηριότητας της γνωστής αλυσίδας στο χώρο της αρτοποιείας και της ζαχαροπλαστικής), στην πλατεία Ομονοίας 18 σε ένα διατηρητέο χώρο, που ανεγέρθη το 1790 με αρχιτέκτονα τον Τσίλερ.

«Εδώ ξεκινήσαμε το 2006 και χρειάστηκε να περάσουν 15 χρόνια για να ανοίξουμε! Τότε που ήρθαμε εδώ ήταν σαν να βγάζαμε… πετρέλαιο, ήταν η πιο εμπορική γωνία της Αθήνας, τώρα είναι μόλις στο Νο 30», είπε ο διευθύνων σύμβουλος εταιρείας Βενέτη, Παναγιώτης Μονεμβασιώτης για να αποκαλύψει: «Ήταν ένας χώρος, που έπρεπε να προσαρμοστεί ποιοτικά. Είχαμε πολλές δυσκολίες… Δαπανήσαμε 3.000.000 ευρώ για το κτίριο και άλλα 2.500.000 ευρώ για τα μισθώματα που έτρεχαν κανονικά όλο το διάστημα. Όταν ήρθαμε εδώ ήταν τρία διαφορετικά καταστήματα. Εμπόδια υπήρχαν όχι μόνο οικονομικά, αλλά και από τις δημόσιες υπηρεσίες, μπορεί να μην έφταιγαν αυτές και για τα 15 χρόνια, αλλά σίγουρα για τα 5…».   

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν τόσο ο πρόεδρος του ιδρύματος Μπάγκειον, Φίλιππος Δραγούμης, που υπογράμμισε ότι «αυτό το κατάστημα είναι ένα δείγμα για το πως μπορούσε να γίνει όλο το κτίριο», που έχει τοιχογραφίες εμπνευσμένες από την Πομπηία, όσο και ο αρχιτέκτονας, Γιώργος Μπαουράκης υπογραμμίζοντας τις αντιξοότητες που υπήρξαν κατά τη διαδικασία των έργων από το γεγονός ότι το κτίριο είναι διατηρητέο.  

Ο Π. Μονεμβασιώτης, παράλληλα, έδωσε πολλές ειδήσεις γενικού ενδιαφέροντος… Κυριότερη όλων ότι η γνωστή αλυσίδα έχει αποφασίσει να μην προχωρήσει σε καμία αύξηση τιμών στα προϊόντα της μέχρι τις 31 Δεκέμβριου 2021 και ταυτόχρονα επιχειρεί να συγκρατήσει τις ανατιμήσεις, που έχουν ήδη γίνει στην αγορά.

«Έχουμε τη δυνατότητα να είμαστε ευέλικτοι, γιατί είμαστε οικογενειακή επιχείρηση. Απορροφούμε τις ανατιμήσεις και μέχρι 31/12 δεν αλλάξαμε τιμές. Θα προσπαθήσουμε να τις κρατήσουμε σε ένα μικρό ποσοστό.

Ακολουθούμε τακτική… φρένου και επαναδιαπραγμάτευσης με τους προμηθευτές, όσοι έκαναν επιθετικές ανατιμήσεις τους αλλάξαμε. Αλλού οι ανατιμήσεις ήταν 35%, άλλου 20%. Οι ξηροί καρποί ανέβηκαν 120%. Μπορούμε να κάνουμε μετά μια ανατίμηση 5% ή 7 %.

Για τους φρανσαΐζερ, που πιέζονται, εμείς δεν έχουμε ανατιμήσεις απέναντι τους, η πίεση έρχεται από την ενέργεια και τις εκεί αυξήσεις. Εμείς δεν ανεβάζουμε τον καφέ, αν και παντού έχει ήδη ανέβει 10 - 15 λεπτά. Θα πέσει ανατίμηση όταν αλλάξουν όλα με τη λεγόμενη κλιματική αλλαγή, αν έμπαιναν όλες οι αυξήσεις το 1,80 του καφέ θα φτάσει 2,70! Εμείς είπαμε να περιμένουμε και μετά να τον ανεβάσουμε 10 -15 λεπτά…», ξεκαθάρισε ο Π. Μονεμβασιώτης.

Από εκεί και πέρα, προαναγγέλθηκε ότι ο Βενέτης ανοίγει το αμέσως προσεχές διάστημα τέσσερα νέα εταιρικά καταστήματα στο Βόλο, στο κέντρο του Περιστερίου, στην Κηφισιά και στο Κολωνάκι στον πρώην Τζάκσον, το οποίο γκρεμίστηκε και ξαναχτίστηκε με αναμενόμενα εγκαίνια πριν από το Πάσχα. 

Επίσης, ο ισχυρός άνδρας του Βενέτη ανακοίνωσε τη δημιουργία νέων κόνσεπτ της εταιρείας τόσο για καφέ όσο και για ντίτζιταλ υπηρεσίας για να έρχονται με ένα τηλέφωνο προϊόντα όπως η «πίτσα μια» και το «τζάκσον μπέργκερς», ενώ ερωτηθείς για την παρουσία του Βενέτη στην Πινακοθήκη υπογράμμισε: «Έχουμε καταφέρει και έχουμε παραλάβει το κυλικείο, περιμένουμε να ξεπεραστούν κάποια σοβαρά προβλήματα με κάποιες καθυστερήσεις… Πάμε σιγά σιγά, προσπαθούμε να έχουμε καλή συνεργασία».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία Βενέτης έχει ήδη προσύμφωνα για να ανοίξει τα φτερά της και στο εξωτερικό, όπως σε ΗΠΑ, Σαουδική Αραβία, Αγγλία, όπου ήδη υπάρχουν προσύμφωνα, αλλά υπάρχει στάση αναμονής λόγω του κορωνοϊού. Εξάλλου το κατάστημα στο Μπάγκειον είναι ένα «πιλοτικό» κόνσεπτ, που θα λειτουργήσει μόνο για το εξωτερικό. 

Όσο για το δελτίο Τύπου της παρουσίασης, αυτό ανέφερε τα ακόλουθα: 

«Το νέο ‘‘πιλοτικό’’ concept καταστήματος  της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ στην Πλατεία Ομονοίας 

Σημαντική επέκταση των δραστηριοτήτων της στο χώρο της εστίασης πραγματοποιεί η  εταιρεία ΒΕΝΕΤΗ λανσάροντας το νέο concept καταστήματος VENETI GREAT στο ιστορικό κτήριο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ στην Ομόνοια. Η εταιρεία, που παραδοσιακά δραστηριοποιείται στο χώρο της αρτοποιείας και της ζαχαροπλαστικής, δημιουργεί ένα πρότυπο εστιατόριο ταχείας εστίασης με υψηλής ποιότητας γεύσεις, δίνοντας αυτή τη φορά ζωή στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ του Έρνστ Τσίλερ, στην πλατεία Ομονοίας 18. 

Μετά το ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ  που από το 2013 συνέβαλε στην αναζωπύρωση της επιχειρηματικής  κίνησης της περιοχής, η εταιρεία παραμένει συνεπής στη στρατηγική της απόφαση να επενδύει στην αναστήλωση, συντήρηση και λειτουργία ιστορικών κτηρίων υψηλής αρχιτεκτονικής αξίας  στο κέντρο της Αθήνας, με μία  νέα επένδυση  ύψους 3.000.000€. 

Το νέο VENETI GREAT αποτελεί το ‘‘πιλοτικό’’ μοντέλο καταστήματος που ανέπτυξε η εταιρεία προκειμένου να εξάγει ένα concept με ελληνικές και διεθνείς γεύσεις στο εξωτερικό και ειδικότερα στις αγορές της Μεγάλης Βρετανίας, των ΗΠΑ και των αραβικών χωρών.  Πρόκειται ένα ταχυεστιατόριο  με υψηλής ποιότητας γεύσεις, προσαρμοσμένο στους σύγχρονους και απαιτητικούς ρυθμούς ζωής, όπου η υψηλή ποιότητα και οι προσιτές τιμές συνδυάζονται με την ανάγκη για γρήγορη και υψηλών προδιαγραφών εξυπηρέτηση.  

Το VENETI GREAT  λειτουργεί ως ένας πολυχώρος γεύσεων Shop in Shop που στεγάζει δέκα διαφορετικά concept εστίασης για όλα τα γούστα, όλες τις ώρες της ημέρας:  

Souvlakiτο κλασικό ελληνικό σουβλάκι σε όλες του τις παραλλαγές, δια χειρός του σεφ Ηλία Σκουλά αλλά και ο γύρος στις τρεις καλύτερες εκδοχές του: σμυρνέϊκος (από μοσχάρι), πολίτικος (από χοιρινό) και γύρος από κοτόπουλο μαριναρισμένο με γιαούρτι, λεμόνι και πάπρικα, μια παλιά συνταγή από την Καππαδοκία.  

Pasta2Go: ένα concept φτιαγμένο για τους καταναλωτές που λατρεύουν τα φρέσκα ζυμαρικά. Ο καταναλωτής επιλέγει το ζυμαρικό και τη σάλτσα της αρεσκείας του και σε λίγα λεπτά μπορεί να απολαύσει ένα αυθεντικό  πιάτο ζυμαρικών. 

Pizza Mia: ένα concept για τους απαιτητικούς καταναλωτές πίτσας που αναζητούν την  καλύτερη γεύση με  τα πιο αγνά υλικά. Εδώ παρασκευάζεται πίτσα με αφράτο και παραδοσιακό ζυμάρι.   

Meals Venetio σεφ Ηλίας Σκουλάς δημιουργεί εμπνευσμένα μαγειρευτά πιάτα                                  ημέρας, με βάση απολαυστικές συνταγές της ελληνικής και μεσογειακής κουζίνας. 

Fresh Day: το concept αυτό περιλαμβάνει σαλάτες και μεγάλη ποικιλία σάντουιτς ημέρας με γεύσεις ελληνικές, ευρωπαϊκές ή βασισμένες στη μεσογειακή διατροφή.  

Christiano V: κορυφαίες δημιουργίες patisserie με την ιταλική υπογραφή CRISTIANO V.

Cremeria: το νέο  concept καταστήματος γαλακτοπωλείου που άνοιξε πρόσφατα στην Κηφισιά,  λειτουργεί στο VENETI GREAT ως σημείο shop in shop, προσφέροντας στον καταναλωτή  παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας με κύριο συστατικό το φρέσκο γάλα. Το νέο σημείο λειτουργεί ως γαλακτοπωλείο, ζαχαροπλαστείο και gelateria και δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να παρακολουθήσει ένα ολόφρεσκο γλυκό να παρασκευάζεται μπροστά του: ένα «ζωντανό» μιλφέιγ, ένα προφιτερόλ «της ώρας»,  μία μους σοκολάτας προσφέρονται  τη στιγμή της δημιουργίας τους από αγνά υλικά υψηλής ποιότητας.

Green: ολόφρεσκοι χυμοί και smoothies φρούτων για τους λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

Umberto Senso και Cafe Veneti: τα δύο concept προσφέρουν εξαιρετικές ποιότητες καφέ, εισαγόμενες από το ιταλικό βορρά και απευθύνονται σε απαιτητικούς λάτρεις των ροφημάτων καφέ.

Veneti Bakeryμε τα καλύτερα προϊόντα αρτοποιϊας και ζύμης.  

To VENETI GREAT λειτουργεί καθημερινά από τις 6.00 έως τις 21.00 ενώ πραγματοποιεί διανομή μέσω των εταιρειών e-food και wolt.  

Η αχιτεκτονική του κτηρίου 

Η αναβίωση του ισόγειου χώρου του ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, αποτελεί μία δράση της εταιρείας ΒΕΝΕΤΗ που έχει στόχο την προαγωγή του πολιτισμού μέσα από την αναβίωση ενός σπουδαίου δείγματος Αθηναϊκής αρχιτεκτονικής το οποίο κοσμεί εδώ και 120 χρόνια την πλατεία Ομονοίας.

Με όραμα και στρατηγική τη διατήρηση και επαναλειτουργία ιστορικών κτηρίων, η εταιρεία δημιούργησε το 2013 το ΒΕΝΕΤΗ 1948 στο ΝΕΟΝ  με απόλυτο σεβασμό στην αρχιτεκτονική και την ιστορία του κτηρίου. 

Με το VENETI GREAT στο ΜΠΑΓΚΕΙΟΝ, στόχος της εταιρείας είναι να προβάλλει την ιστορία και τη μοναδική αισθητική του κτιρίου, μέσα από την αποκάλυψη και  ανάδειξη στοιχείων της αρχιτεκτονικής του δομής που είχαν καλυφθεί από προηγούμενες παρεμβάσεις.

Κύριο μέλημα  ήταν η αποκάλυψη, αποκατάσταση και συντήρηση όλων των τοιχογραφιών και οροφογραφιών, παρά τις αλλοιώσεις και τους επιχρωματισμούς που δέχτηκαν μεταγενέστερα. Το έργο επιμελήθηκε  η ομάδα συντήρησης έργων τέχνης της κυρίας Γεωργίας Παραθύρα, με τεχνικό και επιστημονικό υπεύθυνο τον κύριο Νικόλαο Μαρκοζάνη. Το γραφείο Baourakis Design Studio  ανέλαβε το σχεδιασμό του χώρου με κύριο γνώμονα τον σεβασμό και την ανάδειξη αυτών των ιστορικών ευρημάτων, καθιστώντας τα πρωταγωνιστή ενός θεατρικού σκηνικού αναλλοίωτου στον χρόνο. Η επιλογή των υλικών, χρωμάτων και υφών είχε ένα και μοναδικό σκοπό: τη διακριτική παρουσία τους στον χώρο ικανοποιώντας παράλληλα τις ανάγκες λειτουργίας του καταστήματος.

Η εταιρεία BΕΝΕΤΗ σε αριθμούς το 2021  

Η εταιρεία συμπληρώνει φέτος 73 χρόνια λειτουργίας στην αγορά. 

Το 2020 ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ΒΕΝΕΤΗ ανήλθε στα 36.354.986€ και τα κέρδη προ φόρων στα 1.710.920€. Σύμφωνα με ασφαλείς προβλέψεις, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου για το 2021 αναμένεται να ανέλθει στα 40.000.000€, σημειώντας aύξηση κατά 11% σε σχέση με το 2020 και τα κέρδη προ φόρων στα 2.035.000€ σημειώνοντας αύξηση κατά 19% σε σχέση με την προηγούμενη χρήση. 

Το δίκτυο καταστημάτων της ΒΕΝΕΤΗ σήμερα ανέρχεται σε 113 σημεία σε όλη την Ελλάδα.

Σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, η εταιρεία δεν προχώρησε σε απολύσεις ούτε σε μειώσεις μισθών, ενώ ο αριθμός των εργαζομένων του Ομίλου παραμένει 1750 άτομα, όπως στην προ Covid εποχή». 

Μοιραστείτε το: