02/12/2021
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τετάρτη 24 Νοεμβρίου 2021 - 15:34

Χάος από τη βροχή στην Αττική: Έκλεισαν υπόγειες διαβάσεις, πλημμύρισε νηπιαγωγείο (videos)

Δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική για άντληση υδάτων * Εγκλωβισμοί οδηγών * Μεγάλα προβλήματα στις μετακινήσεις

Η βροχή που ξεκίνησε να πέφτει από το βράδυ της Τρίτης (23/11) μέχρι και τις πρωινές ώρες της Τετάρτης (24/11) χωρίς να είναι ιδιαίτερα δυνατή, αρκούσε για να προκαλέσει χάος στην Αττική με τα νότια προάστια κυρίως και περιοχές του Πειραιά να «πληρώνουν το μάρμαρο».

Στα νότια προάστια έκλεισαν υπόγειες διαβάσεις, ενώ το πρωί της Τετάρτης παιδιά που πήγαν σε νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα, το αντίκρισαν πλημμυρισμένο.

Παράλληλα, σε πολλές περιπτώσεις, χρειάστηκε η συνδρομή της πυροσβεστικής να απαντλήσει ύδατα από υπόγεια πολυκατοικιών.

Επίσης, σύμφωνα με τις καταγραφές του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατά τόπους πλημμυρικά φαινόμενα και προβλήματα στις μετακινήσεις.

Πλημμύρες και κλειστοί δρόμοι

Λόγω της έντονης βροχόπτωσης και των πλημμυρισμένων δρόμων, διεκόπη η κυκλοφορία στην Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος του Δέλτα Φαλήρου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς την Λ. Συγγρού και στον παράδρομο της Λ. Κηφισού, στο ρεύμα προς την οδό Πειραιώς, από το ύψος της Λ. Γ. Παπανδρέου, ενώ αποκαταστάθηκε λίγο πριν από 1 π.μ. η κυκλοφορία στην οδό Πέτρου Ράλλη που είχε διακοπεί από την οδό Αγίας Άννης, στο ρεύμα προς Λ. Κηφισού.

Πρόβλημα υπήρξε για άλλη μία φορά και κάτω από τη γέφυρα στην παραλιακή, όπου πριν από ένα μήνα είχε μείνει για δύο και πλέον ημέρες λεωφορείο, με τους επιβάτες του να σχηματίζουν «αλυσίδα» προκειμένου να βγουν στην κακοκαιρία «Μπάλος».

Στην αγορά του Ρέντη 4 άτομα είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητο, με την Πυροσβεστική να επεμβαίνει για να τους βοηθήσει.

Στην Ποσειδώνος, στο σημείο που χωρίζεται ο δρόμος, έχει κλείσει στο ρεύμα προς Συγγρού, καθώς είναι πολύ υψηλή η στάθμη των υδάτων και υπάρχουν λάσπες.

Επίσης, «ζημιές έχουν γίνει σε διάφορα σημεία στις Τζιτζιφιές, μέχρι πριν λίγο η Πυροσβεστική έβγαζε νερά από υπόγεια στη Ν. Βότση, την Ισμήνης και αλλού».

Απίστευτες εικόνες από πλημμυρισμένο νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το 3ο Νηπιαγωγείο στην Καλλιθέα, το οποίο γέμισε με νερά και λάσπες από την καταρρακτώδη βροχή.

Όπως μπορείτε να δείτε και στην παρακάτω ανάρτηση στο Facebook, η εικόνα είναι απελπιστική. Οι αίθουσες είναι γεμάτες λάσπες και νερά και ο χώρος φαίνεται ακατάλληλος για να κάνει κάποιος μάθημα. Σύμφωνα με την ενημέρωση από το σχολείο, τα παιδιά θα επιστρέψουν για μάθημα την Παρασκευή (26/11).

Μοιραστείτε το: