18/01/2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 - 19:59

Αντιγραφή της «κακιάς ώρας»: H κυβέρνηση έκανε πράξη το «διανοητικό πείραμα» Βαρουφάκη (video)

Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 είχε προβλέψει σε ομιλία του στη Βουλή τον Σεπτέμβριο το πρόστιμο των 100 ευρώ και τον υποχρεωτικό εμβολιασμό! * Ποια προβλέπει πως θα είναι η κατάληξη αυτής της απόφασης

Ένα απίστευτο βίντεο κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για το πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους πολίτες άνω των 60 ετών δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι τις 16 Ιανουαρίου.

Το βίντεο περιλαμβάνει απόσπασμα από την ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στην Βουλή (τον περασμένο Σεπτέμβριο), όπου περιγράφει ένα «διανοητικό πείραμα», όπως το χαρακτηρίζει.

Στο πείραμα αυτό, ο Γιάνης Βαρουφάκης αναφέρει ότι η κυβέρνηση αποφασίζει να θεσπίσει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και βάζει πρόστιμο 100 ευρώ σε όσους δεν εμβολιαστούν. Παράλληλα προβλέπει πως τα χρήματα αυτά θα πάνε για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας!

Όπως φαίνεται δηλαδή οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που του εισηγούνται τις διάφορες… ρηξικέλευθες προτάσεις πήραν το τρολάρισμα του Γιάνη Βαρουφάκη και το έκαναν «κυβερνητική πολιτική». Εκθέτοντας φυσικά τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, που αποδέχθηκε αυτή την πρόταση και την παρουσίασε με… υπερηφάνεια!

Στην ουσία το «διανοητικό πείραμα» του Γιάνη Βαρουφάκη (ο οποίος μάλιστα ακούγεται στο βίντεο να λέει επανειλημμένα «ελπίζω να μην το κάνετε, μην σας βάζω ιδέες») είναι κατά 90% το σχέδιο που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, με μόνη διαφορά ότι δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού, αλλά μόνο τους άνω των 60 ετών.

Ο Βαρουφάκης, στην συνέχεια προβλέπει πως η κατάληξη αυτού του πειράματος θα είναι αρνητική: «Είναι αλήθεια ότι αν το εισάγετε κάποιοι θα εμβολιαστούν, αντί να πληρώνουν 100 ευρώ πρόστιμο. Όμως, με μια τέτοια κίνηση θα έχετε τσιμεντώσει εκείνους, που αρνούνται το εμβόλιο επειδή αρνούνται το εμβόλιο ενός αυταρχικού καθεστώτος να διαφεντεύει τις ζωές τους. και τελικά θα έχετε δημιουργήσει μεγαλύτερο πρόβλημα και δεν θα ανέβουν αποτελεσματικά οι εμβολιασμοί…».

«Έτσι», έλεγε ο Γιάνης Βαρουφάκης «και την κοινωνία θα διχάσετε και δεν θα αυξήσετε ιδιαίτερα το ποσοστό του εμβολιασμού. Σας καλώ να μην εφαρμόσετε ποτέ κάτι τέτοιο».

Ο πρόεδρος του ΜέΡΑ25 δικαιώθηκε ως προς την πραγματοποίηση του διανοητικού πειράματος. Μένει να δούμε αν θα δικαιωθεί και ως προς το αποτέλεσμά του…

Μοιραστείτε το: