25/05/2022
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022 - 13:44

Αττική Οδός: Παραμένουν ακινητοποιημένα περίπου 800 αυτοκίνητα (video+pics)

Aποχιονίζουν με τα φτυάρια * Αγώνας δρόμου για να δοθεί ξανά στην κυκλοφορία ο δρόμος * Αναμένεται… τσουνάμι προσφυγών για αποζημιώσεις, ανεξάρτητα από τα 2.000 ευρώ που θα δοθούν

Περίπου 800 οχήματα εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένα στην Αττική Οδό με τα συνεργεία της εταιρείας διαχείρισης του αυτοκινητοδρόμου να προσπαθούν να τα μετακινήσουν για να ανοίξουν το δρόμο.

Τα αυτοκίνητα εντοπίζονται σε τμήματα της Αττικής Οδού όπως είναι η έξοδος της Περιφερειακής Υμηττού, η Παλλήνη και αλλού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ειδοποιηθεί οι οδηγοί για να παραλάβουν τα οχήματά τους μέσα από τα στοιχεία των πινακίδων.

Ωστόσο, όπου αυτό δεν είναι εφικτό η εταιρεία επιχειρεί να μεταφέρει τα ΙΧ προς την λωρίδα έκτακτης ανάγκης (ΛΕΑ) για να απελευθερώσει το δρόμο.

Η εταιρεία λειτουργίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τα συναρμόδια υπουργεία και περιμένει να ανάψει το πράσινο φως για να δώσει ξανά σε κυκλοφορία την Αττική Οδό. Στόχος είναι αυτό να συμβεί εντός της ημέρας. Όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου έχει ήδη καθαρίσει από το χιόνι, κάτι που θα επέτρεπε να δοθεί άμεσα σε κυκλοφορία ο αυτοκινητόδρομος.

Έρχεται… τσουνάμι αγωγών για αποζημιώσεις

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει εισηγηθεί από την Τρίτη (25/1) την επιβολή αποζημίωσης 2.000 ευρώ ανά όχημα που έμεινε εγκλωβισμένο μέσα στην Αττική Οδό, ωστόσο ακόμη δεν έχουν αποσαφηνιστεί οι λεπτομέρειες για το πώς θα χορηγηθούν τα χρήματα στους χιλιάδες δικαιούχους.

Όπως, όμως, επισημάνθηκε πριν από λίγο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, θα είναι ανεξάρτητες από τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν οι ιδιώτες από την εταιρεία για την ταλαιπωρία που έχουν υποστεί.

Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει ένα… τσουνάμι αγωγών στα δικηγορικά γραφεία από πολίτες που προτίθενται να ζητήσουν αποζημιώσεις από την εταιρεία για την ταλαιπωρία που υπέστησαν.

Επιπλέον, με απόφαση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή το κυκλοφοριακό χάος στον αυτοκινητόδρομο παραπέμπεται στην αρμόδια Επιτροπή Διερεύνησης για να αναζητηθούν ευθύνες και να επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις.

Λεωφορεία από την Πολιτική Προστασία

Για να διευκολυνθεί η απομάκρυνση των αυτοκινήτων η Πολιτική Προστασία έχει βάλει λεωφορεία για να μεταφέρονται οδηγοί και να παραλάβουν τα οχήματά τους. Το ένα σημείο είναι στο δαχτυλίδι της Κηφισίας και το δεύτερο στην έξοδο 15 της Παλλήνης. Τα οχήματα θα είναι διαθέσιμα από 09:00-19:00.

Από εκεί, παίρνουν τους οδηγούς και τους οδηγούν στα αυτοκίνητά τους. Τα περισσότερα από αυτά είναι θαμμένα στο χιόνι.

Ο αποχιονισμός όσο κι αν φαίνεται περίεργο γίνεται από οπλίτες θητείας, υπαξιωματικούς και αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων!

Πρόκειται για το σχέδιο «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝ» στο πλαίσιο του οποίου στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, οπλίτες, σμηνίτες, ακόμα και ναύτες με τα φτυάρια στα χέρια προσπαθούν να απεγκλωβίσουν τα αυτοκίνητα.

Πέντε ασθενείς μετέφερε το ΕΚΑΒ από την Αττική Οδό στα νοσοκομεία

Μία τιτάνια μάχη δίνεται αυτές τις μέρες από το ΕΚΑΒ για την εξυπηρέτηση του κόσμου, αφού η κακοκαιρία «Ελπίδα» δεν δημιούργησε μόνο αυξημένο όγκο δουλειάς, αλλά δυσχέρανε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις των στελεχών του.

«Αυτό το τριήμερο ήταν πολύ δύσκολο για εμάς και συνεχίζει να είναι γιατί με την ολισθηρότητα του δρόμου η μετακίνηση απαιτούσε να βάζουμε και να βγάζουμε τις αλυσίδες στα ασθενοφόρα για να παραλάβουμε τους ασθενείς», ανέφερε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ ο Γιώργος Μαθιόπουλος, πρόεδρος εργαζομένων στο ΕΚΑΒ.

Μιλώντας για το πώς διαχειρίστηκαν τα περιστατικά την περασμένη Δευτέρα, όταν η χιονόπτωση ήταν έντονη στην Αττική, ο Γιώργος Μαθιόπουλος επιβεβαίωσε ότι η πρόσβαση στους ασθενείς ήταν εξαιρετικά δύσκολη.

«Τουλάχιστον προσπαθήσαμε να φτάσουμε στα επείγοντα περιστατικά. Σε κάποιες περιπτώσεις δώσαμε συμβουλές τηλεφωνικά. Είχαμε πάρα πολλές κλήσεις και με τη βοήθεια της πυροσβεστικής, όπου χρειάστηκε μεταφέραμε ασθενείς στα νοσοκομεία», αποκάλυψε.

Μοιραστείτε το: