05/07/2022
ΤΟΥΡΚΙΑ | Τρίτη 24 Μαΐου 2022 - 20:32

Κιλιτσντάρογλου για Ερντογάν: Σχεδιάζει να δραπετεύσει από την Τουρκία

«Βγάζει τεράστια ποσά στο εξωτερικό», ισχυρίζεται για τον Τούρκο πρόεδρο ο επικεφαλής της τουρκικής αξιωματικής αντιπολίτευσης

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Τουρκίας, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, ισχυρίστηκε την Τρίτη (24/5) ότι ο πρόεδρος της χώρας και μέλη της οικογένειάς του χρησιμοποιούν εταιρείες-«βιτρίνες», προκειμένου να μεταφέρουν χρήματα στο εξωτερικό και να εγκαταλείψουν τη χώρα: «Τα γνωρίζουμε όλα, προσπαθούν να λάβουν άδειες παραμονής και εργασίας μέσω αυτών των δομών».

Ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν και κάποιοι από το περιβάλλον του σχεδιάζουν να διαφύγουν στο εξωτερικό, ισχυρίστηκε σήμερα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

«Επιτάχυναν τις προετοιμασίες για τη διαφυγή. Ο Ερντογάν μεταφέρει τεράστια χρηματικά ποσά στο εξωτερικό μέσω παράλληλων δομών που έχουν την έδρα τους στην Τουρκία και προσποιούνται ότι είναι ιδρύματα. Τα μέλη της οικογένειας του Ερντογάν βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αυτών των δομών. Σε χώρες του εξωτερικού, προσπαθούν να λάβουν άδειες παραμονής και εργασίας μέσω αυτών των δομών. Βιάζονται να δημιουργήσουν τη δική τους Πενσιλβάνια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πολιτικός, προαναγγέλλοντας ότι θα προβεί σε περισσότερες αποκαλύψεις εντός της ημέρας.

«Ερντογάν, μην προσπαθείς να το αρνηθείς, γνωρίζουμε τα πάντα, έχουμε όλα τα έγγραφα. Θα τα πούμε το βράδυ» δήλωσε από το βήμα της τουρκικής Βουλής ο πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, υποσχόμενος... αποκαλύψεις.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος του Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, ισχυρίστηκε πως «οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας».

Σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter, ο Τσελίκ ανέφερε: «Καταδικάζουμε έντονα τις δηλώσεις του προέδρου του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, για τον πρόεδρό μας και την οικογένειά του σήμερα. Οι δηλώσεις του Κιλιτσντάρογλου δεν είναι μια μορφή πολιτικής, αλλά μια εκστρατεία συκοφαντίας…».

Μοιραστείτε το: