12/08/2022
ΥΓΕΙΑ | Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 - 13:30

Έκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό: «Δεν θα κάνω την 4η δόση», λέει ο Γκίκας Μαγιορκίνης

Σε σύγχυση οι πολίτες καθώς το άνοιγμα της πλατφόρμας συνοδεύτηκε από αντιφατικές δηλώσεις επιστημόνων

Έκτακτη ενημέρωση έχει προγραμματιστεί για την Πέμπτη (30/6), στις 18:00 για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τον κορονοϊό στο υπουργείο Υγείας.

Η ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης έναντι της νόσου Covid-19 θα γίνει από την Πρόεδρο της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου και τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Η έκτακτη ενημέρωση έρχεται την ώρα που οι πολίτες τελούν σε πλήρη σύγχυση για την 4η δόση του εμβολίου, καθώς το άνοιγμα της πλατφόρμας συνοδεύτηκε από αντιφατικές δηλώσεις των επιστημόνων.

Μαγιορκίνης: «Ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την 4η δόση»

«Βρισκόμαστε σε επιφυλακή για την πορεία της πανδημίας και δεν βλέπουμε καμία ιδιαίτερη αύξηση στις ΜΕΘ», δήλωσε το πρωί της Πέμπτης (30/6) στην ΕΡΤ ο Γκίκας Μαγιορκίνης, εκφράζοντας την άποψη ότι θα υπάρχει αποκλιμάκωση τον Σεπτέμβριο.

Μιλώντας στην εκπομπή «Από τις Έξι» ο καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ τόνισε ότι «η εκτίμηση είναι ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουμε αποκλιμάκωση».

Μιλώντας για το θέμα της αναγκαιότητας της τέταρτης δόσης του εμβολίου για τον κορωνοϊό ο Γκίκας Μαγιορκίνης τόνισε ότι «ο γενικός πληθυσμός δεν χρειάζεται την τέταρτη δόση».

Και όπως είπε χαρακτηριστικά, οι ηλικιωμένοι και όσοι έχουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να το κάνουν. Όσο για τον γενικό πληθυσμό «δεν είναι μεγάλο το όφελος από την τέταρτη δόση».

Με δεδομένο ότι ο γενικός πληθυσμός παρακολουθεί με σκεπτικισμό τις διαφορετικές ανακοινώσεις των λοιμωξιολόγων για την αναγκαιότητα η μη της ενισχυτικής δόσης του εμβολίου ο καθηγητής Υγιεινής & Επιδημιολογίας αποκάλυψε ότι γύρω στους 3.000 πολίτες την ημέρα πηγαίνουν (σ.σ. στα εμβολιαστικά κέντρα) να εμβολιαστούν με τέταρτη δόση.

Απαντώντας για το εάν ο ίδιος θα κάνει την τέταρτη δόση δήλωσε ότι εφόσον δεν έχει πρόβλημα υγείας δεν θα το κάνει, ενώ θα αλλάξει άποψη σε περίπτωση που διαφοροποιηθεί η σύσταση από την Επιτροπή Ειδικών.

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας τόνισε ότι δεν υπάρχει λόγος για πισωγύρισμα, συνιστώντας στο κόσμο να την χρησιμοποιεί ανάλογα με την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και στο χώρο στον οποίο κινείται.

Μοιραστείτε το: