12/08/2022
ΘΕΑΤΡΟ/ΣΙΝΕΜΑ | Κυριακή 17 Ιουλίου 2022 - 13:45

Η Μαρία Κίτσου διάβασε επί σκηνής την ανακοίνωση του ΣΕΗ κατά της αποφυλάκισης Λιγνάδη (video)

Μετά το τέλος της παράστασης «Ηλέκτρα» στην Αλεξανδρούπολη στο Θέατρο Αλτιναλμάζη

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις του καλλιτεχνικού κόσμου για την αποφυλάκιση του Δημήτρη Λιγνάδη. Το βράδυ του Σαββάτου (16/7) ανέβηκε πανό στην Επίδαυρο από κάποιους θεατές, ενώ παράλληλα στο τέλος παραστάσεων ανά την ελληνική επικράτεια διαβάστηκε -όπως είχε ζητήσει το ΣΕΗ- η επίσημη ανακοίνωση για την αντίθεση του Συλλόγου στην αποφυλάκιση του Λιγνάδη.

Ένα από τα πρόσωπα που διάβασαν αυτή την επιστολή μπροστά στο κοινό ήταν και η Μαρία Κίτσου. Η ηθοποιός που βρίσκεται σε περιοδεία με την «Ηλέκτρα», στο τέλος της παράστασης και ενώ βρισκόταν ανάμεσα στους συναδέλφους της, διάβασε την επιστολή του ΣΕΗ από το Θέατρο Αλτιναλμάζη στην Αλεξανδρούπολη.

Τι αναφέρει η επιστολή κατά Λιγνάδη

Η επιστολή κατά του Λιγνάδη αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Οι ηθοποιοί, τεχνικοί, μουσικοί, οι άνθρωποι που δουλεύουμε απόψε εδώ για όλους εσάς, από τις 13 Ιουλίου είμαστε εκτεθειμένοι. Εκτεθειμένοι σε μια χώρα όπου τέτοιες αποφάσεις καταπατούν το δικαίωμά μας στην αλήθεια, στο δίκιο, στα σώματά μας, στην κοινή λογική.

Από τις 13 Ιουλίου και για κάθε μέρα που ο Δημήτρης Λιγνάδης κυκλοφορεί ελεύθερος, όχι μόνο εμείς αλλά ολόκληρη η ελληνική κοινωνία γίνεται φυλακή. Ως άνθρωποι του πολιτισμού, πολίτες της Ελλάδας, πατεράδες και μανάδες παιδιών που μεγαλώνουν εδώ, ζητάμε την άμεση άρση του ανασταλτικού χαρακτήρα της καταδικαστικής απόφασης.

Θέλουμε τα θύματα του Λιγνάδη, όσα βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν αλλά και όσα ακόμα το ψάχνουν, να συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας χωρίς φόβο και ντροπή, η ελευθερία να αφαιρείται από αυτόν που αμετανόητα βιάζει τα παιδιά μας.

Θέλουμε η γενναία απόφαση της καταδίκης του ενόχου σε 12 χρόνια φυλάκιση να είναι κυριολεκτική. Θέλουμε να ζούμε σε έναν τόπο που η δικαιοσύνη θα λάμπει αντίστοιχα της ομορφιάς του και ο ήλιος να πάψει επιτέλους να είναι νοητός. Είμαστε με τα θύματα. Ο ένοχος Δημήτρης Λιγνάδης για δυο βιασμούς παιδιών, να παραμείνει στη φυλακή».

 

Μοιραστείτε το: