26/09/2022
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022 - 13:30

Συγκίνηση στην κηδεία της Μάρθας Καραγιάννη: «Έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» (video+pics)

Το συγκινητικό στεφάνι που έστειλε η Ζωζώ Σαπουντζάκη * «Καλό ταξίδι στην αγαπημένη αδελφή του πατέρα μου Μάρθα», το μήνυμα της Θεοδώρας Βουτσά

Το «τελευταίο αντίο» είπαν το μεσημέρι της Πέμπτης (22/9) συγγενείς και φίλοι στη σπουδαία ηθοποιό του ελληνικού κινηματογράφου Μάρθα Καραγιάννη, η οποία έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία γίνεται στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ανάμεσα σε αυτούς που βρίσκονται στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών είναι και ο Δημήτρης Σούρας, ψυχίατρος και στενός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, η φίλη της Ντόρα Δούμα, η Ζωζώ Σαπουντζάκη, ο Σπύρος Μπιμπίλας.

«Η Μάρθα Καραγιάννη ήταν ένα κομμάτι από τη ζωή μου. Εγώ τη Μάρθα δεν την αγάπησα γιατί ήταν σταρ του ελληνικού κινηματογράφου. Εγώ τη γνώρισα ως έναν άνθρωπο ντόμπρο και ειλικρινή με θέληση για να ζήσει», δήλωσε συγκινημένος ο πρώην σύντροφος της Μάρθας Καραγιάννη, βετεράνος τερματοφύλακας, Βασίλης Κωνσταντίνου.

«Αν δεν υπήρχε η Μάρθα Καραγιάννη στη ζωή μου, εγώ θα ήμουν 19 χρόνια νεκρός τώρα. Το 2003 ήρθε να πληρώσει την ιατρική επέμβαση για να με σώσει και με έσωσε. Στο καλό να πάει», δήλωσε ο ηθοποιός Γιώργος Γεωργίου.

«Έφυγες νωρίς χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ», γράφει στο στεφάνι της η Ζωζώ Σαπουντζάκη.

Συγκινημένη στο Α’ Νεκροταφείο και η Άννα Φόνσου, αλλά και η σύζυγος του Κώστα Βουτσά, Αλίκη Κοτσοβού, μαζί με τον μικρό Φοίβο, τον οποίο είχε βαφτίσει η σπουδαία ηθοποιός.

«Καλό ταξίδι αγαπημένη μου», ήταν το μήνυμα της Κάτιας Δανδουλάκη, «έφυγες χωρίς να προλάβω να σου πω πόσο σε αγαπώ» το «αντίο» από την Ζωζώ Σαπουντζάκη, «θα σε θυμάμαι πάντα Μαρθούλα μου», ο αποχαιρετισμός της Μαίρης Χρονοπούλου.

Από τα πιο συγκινητικά μηνύματα αυτό της κόρης του Κώστα Βουτσά, Θεοδώρας: «Καλό ταξίδι στην αγαπημένη αδελφή του πατέρα μου Μάρθα». Καλό ταξίδι στη Μάρθα Καραγιάννη ευχήθηκαν και ο Μίμης με τη Λουκίλα Πλέσσα αλλά και ο Μάρκος Σεφερλής με την Έλενα Τσαβαλιά.

«Για μένα ήταν ορόσημο στη ζωή μου. Τέτοιος άνθρωπος σπάνια βρίσκεται. Τα μηνύματα που έστειλε και δεν ήξερε ο κόσμος είναι μεγάλο μήνυμα: Η φιλανθρωπία και η φιλοζωία της. Η αναζήτηση για το μετά. Ήταν μια από τις πιο επιστήθιες φίλες και δεν πίστευα ποτέ ότι θα γινόμασταν φίλοι», είπε ο πρόεδρος του ΣΕΗ, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Καταλαβαίνετε ότι είναι μια πολύ δύσκολη ημέρα. Είμαστε κουρασμένοι και άυπνοι. Η Μάρθα είναι ένας άνθρωπος που πίστευε στον Θεό. Τα κοράκια θα πετάνε από πάνω μας, στα σπίτια δεν θα μπούνε ποτέ. Η Μάρθα πίστευε στον Θεό, αλλά δεν ήθελε αυτά τα λειτουργικά, ήταν απλός άνθρωπος. Μας είχε αφήσει οδηγία καταγεγραμμένη ότι ήθελε να καεί. Μετά την αποτέφρωση η επιθυμία της ήταν η στάχτη να ριχτεί στη θάλασσα. Το μέρος δεν το ξέρουμε αλλά είναι κάτι πρωτόγνωρο για εμάς. Είναι καταγεγραμμένη η επιθυμία της και για τον τόπο και για τον τρόπο. Τα είχε πει όλα η Μάρθα», αποκάλυψε συγκινημένος ο ψυχίατρος και στενός φίλος της Μάρθας Καραγιάννη, Δημήτρης Σούρας.

Μοιραστείτε το: