04/12/2022
ΤΟΥΡΚΙΑ | Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2022 - 18:59

Ερντογάν: «Η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδο της Τουρκίας, θα λογοδοτήσει για το προσφυγικό»

Νέες προκλήσεις από τον Τούρκο πρόεδρο μετά το υπουργικό συμβούλιο

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχίζει την προκλητική ρητορική του κατά της Ελλάδας, μόλις λίγες ώρες μετά το διάβημα της Άγκυρας στον Έλληνα πρέσβη.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu ο Ερντογάν είπε μετά το τουρκικό υπουργικό συμβούλιο ότι «η Ελλάδα δεν είναι στο επίπεδό μας, καθώς δεν είναι ισότιμη πολιτικά, οικονομικά ή στρατιωτικά».

Ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε επίσης ότι «η συσσώρευση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλεί τον ελληνικό λαό, όχι εμάς».

Στο νέο του παραλήρημα τόνισε τα εξής: «Η Ελλάδα δεν είναι ίση με εμάς. Οι Έλληνες θα λογοδοτήσουν. Όσοι κρύβονται κάτω από τη φούστα άλλων δεν έχουν αξιοπρεπή στάση. Αυτό είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι τόσο από τους Έλληνες πολιτικούς όσο και από αυτούς που χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό. Οι Έλληνες κυβερνώντες που κατατρόπωσαν τη χώρα τους πολιτικά, στρατιωτικά και οικονομικά λόγω των φαύλων πολιτικών τους υπολογισμών, αργά ή γρήγορα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στο δικό τους λαό».

«Οι ξένες στρατιωτικές δυνάμεις σε όλη την Ελλάδα θα πρέπει να ενοχλούν τους Έλληνες», υποστήριξε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ την ίδια στιγμή έκανε και πάλι λόγο για προκλήσεις από την Ελλάδα. «Παρακολουθούμε τις προκλήσεις της Αθήνας», ισχυρίστηκε ειδικότερα.

Ανεβάζοντας, δε, τους τόνους είπε ότι η Ελλάδα έχει «παρασυρθεί σε βάλτο».

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι όσοι στρέφουν τους Έλληνες πολιτικούς εναντίον μας, το κάνουν μόνο και μόνο για να αποτρέψουν το μεγάλο και ισχυρό πρόγραμμα της Τουρκίας, αποσπώντας την προσοχή της χώρας μας», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και συνέχισε το παραλήρημά του, αναφέροντας ξανά την Τριπολιτσά.

«Οι Έλληνες πολιτικοί και όσοι χρησιμοποιούν τον ελληνικό λαό παίζουν ένα επικίνδυνο παιχνίδι και σύντομα θα λογοδοτήσουν. Σύντομα θα πρέπει να δώσουν λογαριασμό στους δικούς τους ανθρώπους», πρόσθεσε ο Ερντογάν και έκανε ξανά λόγο για «σφαγή» στην Τριπολιτσά.

«Όσοι γιόρτασαν τη σφαγή της Τριπολιτσάς, δεν το έχουν λογοδοτήσει ακόμη στην ιστορία», τόνισε ειδικότερα.

Μοιραστείτε το: