
Κυρώσεις θα επιβάλλει η ΥΠΑ αν διαπιστωθούν παραβάσεις των εγκεκριμένων διαδικασιών * «Δεν έκανα σόου», υποστηρίζει ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος, που ήταν και ο χειριστής του ελικοπτέρου
Ενας από αυτούς κατέγραψε σε βίντεο την προσγείωση και οι εικόνες δεν άργησαν να κάνουν το γύρο του Διαδικτύου. Το περιστατικό συνέβη το πρωί του Σαββάτου σε παραλία που συγκεντρώνει πολύ κόσμο, με κίνδυνο να υπάρξει τραυματισμός.
Ο επιχειρηματίας ήταν ο Βασίλης Χήτος, αντιπρόεδρος της εταιρείας ΧΗΤΟΣ ΑΒΕΕ στο εργοστάσιο της οποίας εμφιαλώνεται το φυσικό μεταλλικό νερό «Ζαγόρι».
Εκτός από τον Βασίλη Χήτο που ήταν ο χειριστής, στο ελικόπτερο επέβαινε και ο εφοπλιστής Βασίλης Μιχαήλ. Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, δεν είναι η πρώτη φορά που ο εν λόγω επιχειρηματίας πραγματοποιεί παρόμοια προσγείωση.
Το θέμα όπως ήταν φυσικό πήρε διαστάσεις και πλέον η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) διερευνά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έλαβε χώρα το περιστατικό.
Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αν διαπιστωθούν παραβάσεις των εγκεκριμένων διαδικασιών στην συγκεκριμένη πτήση η ΥΠΑ θα επιβάλλει τις προβλεπόμενες από το νόμο κυρώσεις.
Βασίλης Χήτος: «Δεν έκανα σόου»
Ο επιχειρηματίας Βασίλης Χήτος (δείτε στη gallery) έδωσε την δική του εκδοχή για το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι έγινε μια ασφαλής προσγείωση, που δεν έθεσε σε κίνδυνο όσους βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στους χώρους του beach bar.
«Δεν είχαμε σκοπό να κάνουμε σόου, ούτε ανάγκη το είχαμε. Μας υπέδειξαν ένα σημείο προσγείωσης, ήμασταν στο σημείο, το είδαμε ότι ήταν καθαρό και όχι επικίνδυνο και έτσι κάναμε την πιο γρήγορη προσέγγιση για να μην δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα», ανέφερε ο επιχειρηματίας, ο οποίος δηλώνει ενοχλημένος από την έκταση που έλαβε το θέμα.
«Δόθηκε πολύ μεγάλη έκταση στο θέμα, λες και τα προβλήματα όλης της Ελλάδας, είναι τι συμβαίνει στη Μύκονο. Θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι διαφωνώ με τον ντόρο που προκλήθηκε. Και να σας πω και κάτι άλλο, δεν είδα να δείχνετε το ανάλογο ενδιαφέρον όταν πετούσα στα βουνά της Ηπείρου και χαροπάλευα για να βρω ορειβάτες που είχαν χαθεί. Με θλίψη καρπώνομαι μια αρνητική δημοσιότητα. Είναι πολύ άδικο αυτό που γίνεται. Δεν έχω δει κάποιο μέσο ενημέρωσης να ασχολείται όταν έβαζα το κεφάλι μου μέσα για να βρω τους ανθρώπους στις χαράδρες. Έχω αφήσει την οικογένεια μου πίσω για να ψάχνω αγνοούμενους μέσα σε χαράδρες σε σημεία που δεν πήγαινε ούτε η ΕΜΑΚ», είπε.