03/04/2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή 3 Απριλίου 2026 - 14:28

ΠΑΣΟΚ: «Εκλογές τώρα, κανένας ανασχηματισμός δεν σώζει την κυβέρνηση»

Άμεση αντίδραση του κόμματος μέσω του εκπροσώπου Τύπου, Κώστα Τσουκαλά

Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία την Παρασκευή (3/4) με τον ανασχηματισμό και τις παραιτήσεις στελεχών του κυβερνόντος κόμματος έφερε και τις πρώτες αντιδράσεις στα κόμματα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το ΠΑΣΟΚ μέσω του εκπροσώπου Τύπου του, Κώστα Τσουκαλά ανέφερε ορθά κοφτά πως αυτό που χρειάζεται η χώρα είναι εκλογές τώρα και πως κανένας ανασχηματισμός δεν σώζει τη νυν κυβέρνηση η οποία βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη, ενώ πρόσθεσε: «το ξήλωμα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει την εκτεταμένη διαφθορά».

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Τσουκαλά:

«Το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σπάει η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε ανασχηματισμούς που δεν αποφασίζει ο κ. Μητσοτάκης αλλά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία. Όμως, κανένας ανασχηματισμός δεν μπορεί να διασώσει μια κυβέρνηση που βασίζεται σε πλειοψηφία ελεγχόμενων από τη δικαιοσύνη. Μόνη λύση οι πρόωρες εκλογές για να επέλθει κάθαρση.

Το ξήλωμα της σημερινής ηγεσίας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης υπογραμμίζει την εκτεταμένη διαφθορά, που ο πυρήνας και η καρδιά της είναι βαθιά μέσα στην κυβέρνηση και το Μέγαρο Μαξίμου. Βέβαια μέχρι χθες ο Πρωθυπουργός ισχυριζόταν ότι αυτή η ηγεσία έχει βάλει τάξη στο μπάχαλο των παράνομων επιδοτήσεων.

Διευθυντές και προϊστάμενοι στον ΟΠΕΚΕΠΕ, παρά την εμπλοκή τους στην πρώτη δικογραφία της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, παραμένουν σε θέσεις ευθύνης στον Οργανισμό.  Ο ΟΠΕΚΕΠΕ παραμένει υπό επιτήρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Μάιο του 2024 και το action plan που κατέθεσε η κυβέρνηση τον Νοέμβριο του 2025, δεν έχει μέχρι σήμερα εγκριθεί».

Μοιραστείτε το: