25/02/2024
ΤΟΥΡΚΙΑ | Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022 - 20:28

Νέο παραλήρημα Τσαβούσογλου: «Τα νότια σύνορα της Ευρώπης είναι στην Τουρκία, όχι στην Ελλάδα»

«Αν δείτε τους χάρτες προσπαθούν να μην μας αφήσουν τίποτα», λέει ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Διαστρεβλώνει ακόμα και την γεωγραφία ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που ούτε λίγο ούτε πολύ σε διεθνές συνέδριο στη Ρώμη είπε πως τα νότια σύνορα της Ευρώπης είναι στην Τουρκία και όχι στην Ελλάδα.

«Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία. Όμως, για το ταγκό χρειάζονται δυο άνθρωποι», ανέφερε ο αρχικά ο Τσαβούσογλου.

«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα. Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία. Στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό. Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS», είπε στη συνέχεια ο Τούρκος ΥΠΕΞ.

Μάλιστα, ο Τσαβούσογλου έφτασε στο σημείο να αναφέρει ως επίσημη οντότητα την κατεχόμενη Κύπρο, παραβλέποντας ότι πρόκειται για ευρωπαϊκό έδαφος υπό στρατιωτική κατοχή, μετά από εισβολή: «Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία; Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της ‘‘ΤΔΒΚ” (ψευδοκράτους στην Κύπρο). Εμείς κάνουμε έκκληση για την δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της ‘‘ΤΔΒΚ” πιστεύουν στην ίση μοιρασιά.

Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά».

Μοιραστείτε το: