25/02/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 - 17:35

Οικονόμου: «Εκτός κάθε ορίου ο κατήφορος του κ. Τσίπρα»

«Όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με την προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του κοινοβουλίου», αναφέρει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Για «κατρακύλα» του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε σχόλιό του για τη συνέντευξη Τύπου του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε για «αμφισβήτηση των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας, της λαϊκής κυριαρχίας και του κοινοβουλευτισμού».

Σημειώνεται ότι κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Ζάππειο, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης γνωστοποίησε την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει στο εξής από τις ψηφοφορίες στη Βουλή, κάνοντας λόγο για «κυβέρνηση εκτροπής» και ζήτησε άμεση διάλυση της Βουλής και προκήρυξη βουλευτικών εκλογών εντός τριών εβδομάδων, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

«Το Βατερλό που υπέστη ο κ. Τσίπρας στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας τον εξέτρεψε ολοκληρωτικά και αποκάλυψε τις πραγματικές του επιδιώξεις. Αυτό που θεσμικά απέτυχε να κάνει την Παρασκευή, το επιχειρεί σήμερα εκβιαστικά. Επειδή οι κανόνες της Δημοκρατίας δεν τον εξυπηρετούν, ως γνήσιος εκφραστής του τραμπισμού αλά γκρέκα, προχωράει σε κινήσεις αμφισβήτησης και βαριάς υποβάθμισης των θεσμικών πυλώνων της Ελληνικής Δημοκρατίας: της λαϊκής κυριαρχίας, του Κοινοβουλευτισμού και της συνταγματικής τάξης» σχολιάζει ο κ. Οικονόμου.

Όπως σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο κατήφορός του είναι εκτός κάθε ορίου και έχει γίνει απόλυτα επικίνδυνος: Επιχειρεί και πάλι, μετά το 2015, να οδηγήσει την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού δημοκρατικού κεκτημένου και να την καταστήσει τριτοκοσμική χώρα, όπως αυτές που θαυμάζει».

Επισημαίνει ακόμη πως ο Αλέξης Τσίπρας, «έμπλεος μένους και ολοκληρωτικής νοοτροπίας, δεν αναλογίστηκε ότι όλοι όσοι έβλαψαν τη Δημοκρατία, στη διάρκεια της πολιτικής μας ιστορίας, ξεκίνησαν τα εγχειρήματα εκτροπής με επίθεση στον κοινοβουλευτισμό και προσπάθεια απονομιμοποίησης της λειτουργίας του κοινοβουλίου». «Συνεχιστής τους εμφανίζεται σήμερα ο κ. Τσίπρας», προσθέτει ο Γιάννης Οικονόμου για να καταλήξει: «Είναι, και θα παραμείνει, απελπιστικά μόνος στην κατρακύλα του. Η κυβέρνηση, έχοντας στο πλευρό της τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, διασφαλίζει και εγγυάται τη δημοκρατική ομαλότητα και τον προσανατολισμό της Ελλάδας».

Μοιραστείτε το: