13/06/2024
ΤΟΥΡΚΙΑ | Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023 - 21:51

Καλίν: «Αν οι ΗΠΑ επιβάλλουν προϋποθέσεις για τα F-16 χάνουν την ουδετερότητα τους»

«Αναπτύσσουμε δικές μας ευκαιρίες για να διασφαλίσουμε την εθνική μας ασφάλεια», λέει ο εκπρόσωπος του Ερντογάν

Στα αμερικανικά F-16 που επιθυμεί να αγοράσει η Τουρκία αναφέρθηκε την Τρίτη (31/1) ο Ιμπραχήμ Καλίν και σημείωσε ότι σε περίπτωση που επιβληθούν προϋποθέσεις, τότε η Ουάσιγκτον θα έχει χάσει την ουδετερότητα της.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μίλησε στη Yeni Safak και είπε πως «βλέπουμε το πρόγραμμα F-16 ως μια πολύτιμη εναλλακτική λύση για την ενίσχυση της αεροπορικής μας ισχύος. Εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν προϋποθέσεις, χάνουν την ουδετερότητα τους».

Επίσης, σημείωσε ότι «συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε νέες τεχνολογίες με δικούς μας εθνικούς πόρους. Τεράστια πρόοδος έχουν γίνει στο UAV τα τελευταία χρόνια. Με αυτές τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες, η Τουρκία έχει προχωρήσει πολύ. Συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τις δικές μας ευκαιρίες για να διασφαλίσουμε την εθνική μας ασφάλεια και την ασφάλεια των συνόρων».

«Δεν θέλουμε να τελειώσει το πρόγραμμα των F-16, ανάλογα με την κατάσταση που θα φέρουν. Εάν αυτό το θέμα κολλήσει, θα κάνουμε μια αξιολόγηση ανάλογα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Μοιραστείτε το: