01/06/2023
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 - 16:29

Σκληρή επίθεση Δούρου σε Παπαδημούλη: «Κάνει υποδείξεις, αηδιαστικές δηλώσεις»

Η επίθεση αφορά τις δηλώσεις του ευρωβουλευτή μετά την εκλογική ήττα περί αξιοποίησης νέων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ * Τι είπε ο Ξανθός για την ηγεσία...

Έντονα αντέδρασε η Ρένα Δούρου στις δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη περί μη αξιοποίησης νέων στελεχών από τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια πρώτη αποτίμηση της εκλογικής ήττας του κόμματος.

Οι εσωκομματικές «αναταράξεις» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου ολοένα και αυξάνονται, όπως και οι φωνές για την ανάγκη αλλαγής αλλά και αξιοποίησης νεων ικανών στελεχών του κόμματος.

Το τελευταίο επεισόδιο έχει πρωταγωνίστρια τη Ρένα Δούρου, η οποία καταφέρθηκε εναντίον του Δημήτρη Παπαδημούλη μετά τις δηλώσεις του τελευταίου περί ανάγκης αξιοποίησης νέων στελεχών που διακρίθηκαν στις εκλογές, όπως η Έφη Αχτσιόγλου, ο Αλέξης Χαρίτσης και ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Αναλυτικότερα, η Ρένα Δούρου δεν δίστασε να χαρακτηρίσει αυτές τις δηλώσεις «αηδιαστικές».

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha το πρωί της Τετάρτς (24/5), η πρώην περιφερειάρχης Αττικής είπε αρχικά: «Εγώ ξαφνιάστηκα. Ο κ. Παπαδημούλης εδώ και πολύ καιρό θορυβωδώς είπε ότι δεν συμμετέχει και όντως δεν συμμετέχει στα συλλογικά όργανα και προτίμησε τον τηλεοπτικό χρόνο για να υποδείξει στα συλλογικά όργανα και στον Αλέξη Τσίπρα τι πρέπει να κάνει. Αυτά δεν τιμούν ούτε την πορεία του, ούτε το γεγονός ότι ο κόσμος τον έχει τιμήσει και τον έχει στείλει στην Ευρωβουλή αλλά κοντός ψαλμός αλληλούια θα τα πούμε και αυτά».

Η ίδια συνέχισε ρωτώντας «το θυμάστε εκείνο το «Γιώργο άλλαξέ τα όλα»;» και πρόσθεσε: «Δεν πήγε και πάρα πολύ μακριά. Εγώ ισχυρίζομαι ότι βεβαίως τα πρόσωπα παίζουν ρόλο αλλά οι αιτίες του αποτελέσματος αυτού δεν είναι μόνο θέμα προσώπων, είναι και θέμα πολιτικών. Διότι τα καλύτερα πρόσωπα να έχεις, τα πιο δημοφιλή, αν η πολιτική σου και αν αυτά τα οποία μάχεσαι δεν είναι αυτά τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας το να αλλάξεις τα πρόσωπα θα παίξεις τις μουσικές καρέκλες».

«Αηδιαστικές δηλώσεις… για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια…»

«Για αυτό επανέρχομαι στις δηλώσεις του κ. Παπαδημούλη που στην καλύτερη περίπτωση είναι αηδιαστικές για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια. Δεν μπορεί αυτή τη στιγμή στο μέσο της μάχης και στο μέσο μιας δύσκολης μάχης που έχουμε ένα διπλό μέτωπο όχι στενά για το κόμμα αλλά για τον τόπο, δηλαδή να σταθούμε δυνατό ανάχωμα στην παντοδυναμία και την αλαζονεία της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη και να μην κάνουμε το χατίρι όσων απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ να δουν τον Αλέξη Τσίπρα να αποσύρεται να μπαίνουν κάποιοι σε ονοματολογία. Θεωρώ ότι είναι ατυχείς αυτές οι δηλώσεις ιδίως όταν δεν γίνονται μέσα στα συλλογικά όργανα», υπογράμμισε και κατέληξε:

«Αύριο έχουμε Κεντρική Επιτροπή, αν κάποιος θεωρεί αυτό ότι είναι προς συζήτηση πρέπει να το βάλει στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή, είτε παραφράζουμε και εξηγούμε και ερμηνεύουμε πολιτικές μας για τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες όπως έκανε ο κ. Κατρούγκαλος, είτε θέλουμε αλλαγές σε πρόσωπα εγώ έχω μάθει τόσα χρόνια να τα λέω εκεί που πρέπει (…). Δεν θα βάλουμε κάτω το κεφάλι και τα πόδια ψηλά».

Ας δούμε, όμως αναλυτικά, τι είπε ο Παπαδημούλης, που ήταν η αιτία της οργής της Δούρου... Συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής είχε δηλώσει στον ΣΚΑΪ τα εξής: «Πιστεύω ότι πρέπει να επενδύσουμε στη συλλογικότητα -το αρχηγικό πρότυπο δεν ταιριάζει στον χώρο μας-. Επίσης θα ήταν χρήσιμο, κατά την προσωπική μου γνώμη, να αξιοποιήσουμε μερικά στελέχη της νέας γενιάς δίπλα στον Τσίπρα που τα ανέδειξε η λαϊκή ψήφος, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος και να χτίσουμε ως αντιπολίτευση αξιοπιστία με ένα σχέδιο πιο σαφές γιατί στο 2023, δεν είναι 2015».

Να σημειώσουμε ότι νωρίτερα την Τετάρτη (24/5) σε ερώτηση για το αν θα ανοίξει θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός απάντησε ότι: «Δεν είναι ταμπού το θέμα της ηγεσίας». Τοποθέτηση που δεν αναμένεται να περάσει έτσι εν όψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος την Πέμπτη (25/5).

Μοιραστείτε το: