13/06/2024
ΥΓΕΙΑ | Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου 2023 - 19:41

Αγαπηδάκη: Δύο κρούσματα σαλμονέλας στη Θεσσαλία, παραμένει ακατάλληλο το νερό για ανθρώπινη χρήση

Στις 53 οι νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας * Οι δηλώσεις της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας για τις νοσηλείες στις δομές της Θεσσαλίας

Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση στη Θεσσαλία όσον αφορά στις συνθήκες υγιεινής, μετά τη σαρωτική επέλαση της κακοκαιρίας Daniel και τα πλημμυρισμένα νερά που προκλήθηκαν και δεν υποχωρούσαν επί σειρά ημερών. Στο πλαίσιο αυτό των ασθενειών που έχουν καταγραφεί, δύο κρούσματα σαλμονέλας εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, σύμφωνα με όσα ανέφερε στην ενημέρωση για τους πλημμυροπαθείς η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη.

Την ίδια ώρα, η Ειρήνη Αγαπηδάκη τόνισε ότι το νερό στο Βόλο παραμένει ακατάλληλο για ανθρώπινη χρήση.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κατά την ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα, ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο έχουν επισκεφθεί τις δομές υγείας στις περιοχές Λάρισας, Καρδίτσας, Τρικάλων και Μαγνησίας 1.304 πολίτες, εκ των οποίων 53 νέες διαγνώσεις γαστρεντερίτιδας και 66 που αφορούν σε λοίμωξη του αναπνευστικού.

Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν καταγραφεί 234 περιστατικά γαστρεντερίτιδας και 254 που αφορούν λοίμωξη του αναπνευστικού.

Παράλληλα, καταγράφηκε μια μικρή συρροή κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας στην Σκιάθο που σήμερα, με 12 ενεργά περιστατικά, βαίνει μειούμενη και δεν σχετίζεται ως φαίνεται με τα πλημμυρικά φαινόμενα.

Αντίστοιχη περίπτωση συρροής κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας υπήρξε στην περιοχή των Σοφάδων με επτά νέες δηλώσεις σήμερα. Η αύξηση αυτή είναι υπό διερεύνηση και δεν παρατηρείται καμία άλλη συρροή στις πληγείσες περιοχές.

Οσον αφορά τις νοσηλείες για γαστρεντερίτιδα, έχουμε πέντε νέες στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και τρεις στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων.

Το σύνολο των νοσηλευομένων συμπολιτών μας στις δομές υγείας σε όλη την περιοχή είναι σήμερα 15.

Μοιραστείτε το: