25/02/2024
ΤΟΥΡΚΙΑ | Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 - 22:16

Ερντογάν: «Δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Θεσσαλονίκης και Μοσούλης, βλέπουμε το ίδιο τις αρχαίες πόλεις μας»

«Κάθε γεγονός που συμβαίνει παντού γύρω μας, μας αφορά άμεσα», λέει ο Τούρκος πρόεδρος που θεωρεί την συμπρωτεύουσα… αρχαία πόλη της Τουρκίας

Ως... αρχαία πόλη της Τουρκίας χαρακτήρισε τη Θεσσαλονίκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή ομιλία του στην οποία κατηγόρησε το Ισραήλ για την κατάσταση που επικρατεί στη Γάζα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, δήλωσε ότι «κάθε γεγονός που συμβαίνει παντού γύρω μας, από τα Βαλκάνια μέχρι τον Καύκασο, από τη Μαύρη Θάλασσα μέχρι τις ανατολικές ακτές της Μεσογείου, μας αφορά άμεσα. Το Καραμπάχ έχει την ίδια θέση στις καρδιές μας με τη Γάζα. Όπως δεν κάνουμε διάκριση μεταξύ Βοσνίας και Χαλέπι, Τρίπολης και Μπαλχ, Θεσσαλονίκης και Μοσούλης, βλέπουμε τις δικές μας αρχαίες πόλεις και την Ιερουσαλήμ ως το ίδιο».

Επίσης, είπε ότι «η Τουρκία είναι η μόνη χώρα που το Ισραήλ δεν μπορεί να χαρακτηρίσει “αντισημιτική” όσο σκληρά και αν προσπαθήσει… Δεν έχουμε χρέος προς το Ισραήλ, αλλά αυτοί που χρωστούν δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη λέξη “κατάπαυση πυρός”».

Ακόμη, ανέφερε πως «η ισραηλινή κυβέρνηση βρίσκεται σε κατάσταση παραφροσύνης, καυχιέται για τη σφαγή εγκύων γυναικών και αγέννητων μωρών. Το να βομβαρδίζεις μωρά που το στόμα τους μυρίζει γάλα δεν είναι πόλεμος. Η βροχή από σφαίρες κατά αμάχων ονομάζεται βαρβαρότητα, ληστεία, κρατική τρομοκρατία».

Μοιραστείτε το: