25/02/2024
ΕΥΡΩΠΗ | Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024 - 12:30

Ζελένσκι: «Ο πόλεμος μπορεί να έρθει στην Ευρώπη, κανείς δεν θα είναι έτοιμος»

«Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη»

Η Ουκρανία σήμερα είναι διαφορετική, πιο κοντά στην Ευρώπη. Σήμερα η Ουκρανία έχει ισχυρότερο στρατό, είναι εξοπλισμένη με δυτικά μέσα, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε συνέντευξή του στο Tg1 την Τρίτη (6/2), σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «Il Messaggero».

«Είμαστε πιο έμπειροι. Μερικές φορές είμαστε λίγο κουρασμένοι, και μερικές φορές ίσως αλαζονικοί, αλλά δεν μπορούμε να δώσουμε στη Ρωσία την ευκαιρία να επικρατήσει χάρη στα μέσα της», είπε ο Ζελένσκι.

«Θέλω να πω στους Ευρωπαίους ότι ο πόλεμος μπορεί να έρθει σε εσάς γιατί έχουμε να κάνουμε με τον Πούτιν και όταν έρθει ο πόλεμος, κανείς δεν θα είναι έτοιμος. Τι θα κάνει η Ευρώπη αν έρθει ο ρωσικός στρατός; Θα είναι ένα σοκ. Πού είναι η εγγύηση ότι το ΝΑΤΟ θα αντιδράσει άμεσα; Θα ξεκινήσει ένας παγκόσμιος πόλεμος, με πολλές απώλειες. Ποιος μιλάει για αυτό; Κανείς», τόνισε.

«Ο Πούτιν δεν θέλει ειρήνη, ο σκοπός του είναι η πλήρης καταστροφή της Ουκρανίας. Έτσι έγινε με την Κριμαία και το Ντονμπάς, το ίδιο θα κάνουν και με εμάς. Θέλει η Ουκρανία να γίνει Ρωσική», δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Ζελένσκι.
Μοιραστείτε το: