25/02/2024
ΕΥΡΩΠΗ | Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024 - 09:33

Η πρώτη φωτογραφία του βασιλιά Καρόλου μετά τη διάγνωση με καρκίνο

Τι αναφέρει ο βρετανικός Τύπος

Χαμογελαστός ο βασιλιάς Κάρολος επέστρεψε την Τρίτη (6/2) στο Σάντρινγκχαμ αφού συνάντησε τον γιο του, πρίγκιπα Χάρι για λιγότερο από μία ώρα στην πρώτη τους πρόσωπο με πρόσωπο συνάντηση μετά από εννέα μήνες. 

Την Πέμπτη (8/2) ο πρίγκιπας Ουιλιαμ αναλαμβάνει τα βασιλικά του καθήκοντα, με επιπλέον υποχρεώσεις έως ότου ο πατέρας του ολοκληρώσει τις θεραπείες.

H φωτογραφία του Βασιλιά και της Βασίλισσας, η πρώτη που τραβήχτηκε από τότε που δόθηκε στη δημοσιότητα η διάγνωση του καρκίνου, είναι στα περισσότερα πρωτοσέλιδα της Τετάρτης. «Το Γενναίο πρόσωπο του βασιλιά» είναι ο τίτλος της Daily Mirror.

Άλλες εφημερίδες επικεντρώνονται στη συνάντηση του Μονάρχη με τον μικρότερο γιο του, πρίγκιπα Χάρι. Υπό τον τίτλο “Η επίδειξη αγάπης του Χάρι χαροποιεί τον βασιλιά” η Daily Express αναφέρει ότι πηγές έχουν περιγράψει τη συνάντηση ως “αιτία αισιοδοξίας“.

Εν τω μεταξύ, η Daily Mail αναφέρει ότι πηγές κοντά στον Πρίγκιπα της Ουαλίας έχουν καταστήσει απολύτως σαφές ότι δεν είχε «κανένα σχέδιο» να δει τον αδερφό του.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ο βασιλιάς θα περνά πλέον το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του στο βασιλικό κτήμα στο Σάντρινγκχαμ του Noρφολκ και θα επιστρέφει στο Λονδίνο περίπου μία φορά την εβδομάδα για επαγγελματικούς λόγους και για θεραπεία. Πηγή του Παλατιού είπε στην εφημερίδα ότι «είναι σε καλή διάθεση, απλώς λίγο απογοητευμένος που η κατάστασή του επηρέασε όχι μόνο τα δικά του σχέδια αλλά και των άλλων».
Μοιραστείτε το: