16/04/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Δευτέρα 1 Απριλίου 2024 - 12:44

Το νέο Μαξίμου: Αναβαθμισμένος ο Βορίδης, ΓΓ του πρωθυπουργού ο Κουτνατζής

Ποιοι συνεργάτες του Μητσοτάκη ενισχύονται

Αναδιάταξη δυνάμεων στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την απομάκρυνση των Παπασταύρου - Μπρατάκου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναβαθμίζει παλιούς συνεργάτες του, που αναλαμβάνουν εν μέρη καθήκοντα των Σταύρου Παπασταύρου και Γιάννη Μπρατάκου, οι οποίοι απομακρύνθηκαν κατά τη διάρκεια της πρότασης δυσπιστίας στη Βουλή.

Όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Δευτέρας (1/4) ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σχετικά με την αναδιάταξη δυνάμεων στο Μαξίμου, προκύπτουν τα εξής:

Ο Μάκης Βορίδης αναλαμβάνει επιπλέον τη ρύθμιση θεμάτων οργάνωσης και λειτουργίας της κυβέρνησης και των κυβερνητικών οργάνων (πχ υπουργικού συμβουλίου) σε συνεργασία με τον Στέλιο Κουτναζτή.

Ο Στέλιος Κουτνατζής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της ΓΓ Πρωθυπουργού. Δηλαδή επανέρχεται η θέση σε επίπεδο Γενικού Γραμματέα από υφυπουργού και αποκτά περισσότερο τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά.

Τα ήδη υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου συνεχίζουν με τις αρμοδιότητες που είχαν. Επιπλέον, ο Άκης Σκέρτσος αναλαμβάνει την εποπτεία και τη ρύθμιση των Οργανισμών και των Φορέων που υπάγονται στον Πρωθυπουργό (πχ Εθνική Επιτροπή Βιοηθικής, Εθνική Επιτροπή για τα δικαιώματα του ανθρώπου, Εθνική Επιτροπή για Άτομα με Αναπηρία) και ο Θανάσης Κοντογεώργης την Ειδική Γραμματεία Μακροπρόθεσμου Σχεδιασμού.

Ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού Θανάσης Νέζης αναλαμβάνει με τον κ. Κουτνατζή την επικοινωνία με τα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς και την επικοινωνία με το Γραφείο του Πρωθυπουργού στη Βουλή και την Κοινωνία των Πολιτών.

Η Ελένη Σχινά αναλαμβάνει Διευθύντρια του Ιδιαίτερου Γραφείου του Πρωθυπουργού (μαζί με το αρχείο και το πρωτόκολλο του ΠΘ).

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Παύλος Μαρινάκης, συνεχίζει να έχει τις αρμοδιότητες των ΜΜΕ, την εκπροσώπηση του Πρωθυπουργού και της κυβέρνησης.

Μοιραστείτε το: