22/05/2024
ΚΟΣΜΟΣ | Τετάρτη 8 Μαΐου 2024 - 02:10

Eurovision 2024: Στον τελικό η Κύπρος με την Silia Kapsis και το τραγούδι «Liar» (video)

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Α’ ημιτελικό

Εισιτήριο για τον τελικό της 68ης  Eurovision, που θα διεξαχθεί το Σάββατο11 Μαΐου 2024, στο Μάλμε της Σουηδίας, κατάφερε να αποσπάσει η Κύπρος, η οποία διαγωνίστηκε στον A’ ημιτελικό το βράδυ της Τρίτης (7/5/2024) με την Silia Kapsis (Βασιλική «Σίλια» Καψή) και το τραγούδι “Liar”, το οποίο  έγραψαν οι Δημήτρης Κοντόπουλος και Elke Tiel.

Η Κύπρος άνοιξε τη βραδιά στο Malmo Arena εμφανιζόμενη στην 1ηθέση.
Η 17χρονη τραγουδίστρια εμφανίστηκε πρώτη στη σκηνή με μια εκπληκτική χορογραφία που έκλεψε τις εντυπώσεις, ενώ οι χορευτές πριν τελειώσει το τραγούδι έβγαλαν τις μπλούζες τους και χόρευαν ημίγυμνοι.

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν στον τελικό του Σαββάτου, με τη σειρά που ανακοινώθηκαν, είναι οι: Σερβία, Πορτογαλία, Σλοβενία, Ουκρανία, Λιθουανία, Φινλανδία, Κύπρος, Κροατία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο.

Στο φετινό διαγωνισμό, για πρώτη φορά, θα δούμε τους Big 5 (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία) και τη διοργανώτρια χώρα, τη Σουηδία, να παρουσιάζουν τα τραγούδια τους στους ημιτελικούς παρόλο που έχουν προκριθεί ήδη στον τελικό.

Στον πρώτο ημιτελικό παρακολουθήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία και τη Σουηδία να εμφανίζονται στη σκηνή. Οι χώρες αυτές, εκτός από την εμφάνισή τους, ψήφισαν και τις αγαπημένες τους συμμετοχές από τον πρώτο ημιτελικό του 68ουΔιαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision.

Ο φετινός διαγωνισμός ξεκίνησε με την Ελένη Φουρέιρα ντυμένη με μία χρυσή δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη να ερμηνεύει το “Fuego”, υπενθυμίζοντας σε όλο τον κόσμο το υπέροχο τραγούδι που κατέκτησε την 2ηθέση το 2018 και βρέθηκε για πρώτη φορά τόσο κοντά στην κορυφή η Κύπρος.
fou
Η Ελλάδα, με την Μαρίνα Σάττι και το τραγούδι “ZARI”, θα εμφανιστεί στην 3ηθέση του Β’ ημιτελικού, την Πέμπτη (9/5/2024).

Μοιραστείτε το: