13/06/2024
ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 - 13:23

Icon of the Seas: Επιβάτης πήδηξε από το κατάστρωμα και πέθανε

Ήταν η πρώτη νύχτα της επταήμερης κρουαζιέρας

Με το χειρότερο τρόπο ξεκίνησε το 7 ημερών ταξίδι του μεγαλύτερου κρουαζιερόπλοιου στον κόσμο: Icon of the Seas της εταιρείας Royal Caribbean. 

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του έπειτα από άλμα από το κατάστρωμα στη θάλασσα. Το τραγικό συμβάν έγινε το πρώτο βράδυ της κρουαζιέρας. Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι διασώστες του πλοίου, οι οποίοι κατάφεραν να τον ανασύρουν, ωστόσο λίγα λεπτά μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το πλοίο σταμάτησε για περίπου δύο ώρες και είχε απομακρυνθεί σχεδόν 300 μίλια από το λιμάνι του Μαϊάμι.

Εκπρόσωπος της αμερικανικής ακτοφυλακής εξέδωσε ανακοίνωση, λέγοντας στη New York Post: «Το κρουαζιερόπλοιο ανέπτυξε ένα από τα σωστικά του σκάφη, εντόπισε τον άνδρα και τον έφερε πίσω στο πλοίο. Ανακηρύχθηκε νεκρός».

Τα στοιχεία του επιβάτη δεν έχουν γίνει γνωστά, ωστόσο η πτώση του έγινε από ύψος σχεδόν 24 μέτρων.

Οι υπόλοιποι επιβάτες, καθ’ όλη τη διάρκεια της διάσωσης, έκαναν αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Απολύτως τρομερό, κάπως φρίκαρα όταν άκουσα την ανακοίνωση», έγραψε ένας.

«Στο Icon of the Seas αυτή τη στιγμή. Κάποιος πήδηξε / έπεσε στη θάλασσα και τώρα γίνεται έρευνα και διάσωση. Χαμηλές πιθανότητες να βρεθεί. Κρατήστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα κοντά σας, παιδιά», έγραψε ένας άλλος επιβάτης, δημοσιεύοντας και ένα βίντεο με τη σωστική λέμβο.

Η Royal Caribbean δήλωσε στη New York Post: «Το πλήρωμα του πλοίου ξεκίνησε αμέσως μια προσπάθεια έρευνας και διάσωσης μαζί με την αμερικανική ακτοφυλακή, η οποία έχει αναλάβει την έρευνα.

«Η ομάδα μας παρέχει υποστήριξη και βοήθεια στην οικογένεια του επιβάτη κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης στιγμής. Για την προστασία της ιδιωτικής ζωής του αλλά και της οικογένειάς του, δεν έχουμε να μοιραστούμε πρόσθετες λεπτομέρειες».

Το Icon of the Seas είναι το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, με μήκος 365 μέτρα και βάρος 250.800 τόνους. Τα ταξίδια του ξεκίνησαν τον Ιανουάριο του 2024 και είναι σε θέση να φιλοξενήσει περίπου 5.610 επιβάτες μαζί πάντοτε με το πλήρωμα των 2.350 μελών.

Μοιραστείτε το: