13/06/2024
ΤΕΧΝΕΣ | Πέμπτη 30 Μαΐου 2024 - 20:32

Πρεμιέρα στο Ηρώδειο με… «Τόσκα»!

Το  πρόγραμμά του ανοίγει το Σάββατο (01/6), η Εθνική Λυρική Σκηνή, με μια από τις δημοφιλέστερες όπερες του ρεπερτορίου, την «Τόσκα» του Πουτσίνι, κάνοντας… ποδαρικό στο φετινό Φεστιβάλ Αθηνών

Διάσημους ξένους αλλά και  Έλληνες ερμηνευτές, μεγάλες ορχήστρες, σπουδαίους μαέστρους και σολίστ θα φιλοξενήσει φέτος το Ηρώδειο. Συγκεκριμένα, το Σάββατο (01/6), η Εθνική Λυρική Σκηνή, ανεβάζει την «Τόσκα» του Πουτσίνι, με εξαιρετικές συνεργασίες.
 
Η συγκεκριμένη όπερα, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες του 19ου αιώνα και αναπαριστά μια συναρπαστική ιστορία αγάπης, πάθους και προδοσίας στο πλαίσιο της Ρώμης του 19ου αιώνα. Η μουσική του Πουτσίνι είναι εκπληκτική και σε συνδυασμό με τις μοναδικές σκηνικές εντυπώσεις που υπόσχεται αυτή η παραγωγή, αναμένεται να εντυπωσιάσει το κοινό. 

Η «Τόσκα» εντυπωσιάζει λόγω περιεχομένου, μιας και είναι απολύτως συνεπής στο πνεύμα του συνθέτη, αλλά και λόγω των εντυπωσιακών σκηνικών, αποτελεί μια παραγωγή με κινηματογραφική διάσταση στην οποία δεσπόζουν ο τεράστιος Εσταυρωμένος, η ιερή τράπεζα και ένα εργαστήρι ζωγραφικής. Όλα πλαισιώνονται από θεαματικές προβολές μνημείων της Ρώμης και θρησκευτικών συμβόλων. Στη μουσική διεύθυνση  βρίσκεται ο Λουκάς Καρυτινός,  ενώ η σκηνοθεσία, τα σκηνικά και τα κοστούμια είναι του Ούγκο ντε Άνα.

Ένα υπέροχο μουσικό γεγονός που δεν πρέπει να χάσετε, αν είστε λάτρης της όπερας και της μουσικής γενικότερα.

Μοιραστείτε το: