14/06/2024
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Κυριακή 9 Ιουνίου 2024 - 23:12

Κασσελάκης: «Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει τον χρόνο να χτίσω εναλλακτική κυβερνητική πρόταση»

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Το δικό του σχόλιο για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης… Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ικανοποιημένος το βράδυ της Κυριακής (9/6/2024) λέγοντας:  

«Είμαστε ένα κόμμα που έχουμε περάσει από πάρα πολλά, μετά την οδυνηρή ήττα πέρυσι. Περάσαμε δύο διασπάσεις μια πορεία μεγάλης μεταβλητότητας, μέχρι να φτάσουμε στο μόνο ευρωψηφοδέλτιο που επέλεξε η ίδια η κοινωνία. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι υπερήφανοι.

Καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%.

Εκεί που άλλοι με τεράστια χρέη και ύποπτα κονδύλια και διαφημίσεις, συμβούλους, κομματικές δαπάνες απέναντι σε εμάς που μέσα στα μέτρα μας μείναμε ηθικοί, καταφέραμε να μειώσουμε τη διαφορά από το 23% στο 13%. Το άλλοθι του 41% έχει πλέον τελειώσει.

Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει τον χρόνο να χτίσω εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Αυτό είναι μια επιλογή του ελληνικού λαού. Είναι μια επιλογή που σε μια εκλογική διαδικασία που ο πρωθυπουργός ανέδειξε σε εθνικό διακύβευμα, ο κόσμος είπε ότι υπάρχει και μια άλλη ανθρωποκεντρική πολιτική. Είναι το πρώτο βήμα για ένα κόμμα που εξελίσσεται και αλλάζει εν κινήσει. Και για έναν άνθρωπο που ήρθε άγνωστος. Δεν έχω τύψεις για τίποτα. Ο ελληνικός λαός μου έχει δώσει τον χρόνο να χτίσω εναλλακτική κυβερνητική πρόταση.

Το κίνημα που άντεξε, μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα.

Συνειδητοποιώ τη σημασία της ευθύνης και ακριβώς αυτό θα κάνω. Συνεχίζουμε εκσυγχρονιζόμαστε. Θα χτίσουμε κοιτίδες γνώσεις και προσφοράς. Το κίνημα που άντεξε, μόνο πάνω έχει να πάει από εδώ και πέρα. Είμαι περήφανος για όλους και όλες. Να μην ξεχνάμε ότι βρισκόμαστε και σε μια εκλογική διαδικασία στην Ευρώπη που έχει φέρει τα πάνω – κάτω. Κάτι δεν πάει καλά στην Ευρώπη. Δεν εμπνέει τους λαούς. Έχει γίνει ένα στυγνό διευθυντήριο. Και οι τέσσερις ευρωβουλευτές μας, στη θητεία τους, θα προσπαθήσουν να προσφέρουν τα πάντα για να υπάρξει η Ευρώπη των λαών και των πολλών. Προφανώς θα υποστηρίξουν τα εθνικά μας συμφέροντα και όσον αφορά τους συμπατριώτες μας στην Κύπρο. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας.

Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας. Είμαι χαρούμενος για το ταξίδι που ξεκίνησε. Συνεχίζουμε με την αυθεντικότητα, τις αξίες της Αριστεράς και το βλέμμα στο σύγχρονο μέλλον που θέλουμε να χτίσουμε για τη χώρα μας».

Μοιραστείτε το: