
Η γυναίκα κακοποιούνταν από 30χρονο που γνώρισε στο Facebook
Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η υπόθεση αρπαγής και κακοποίησης μίας 79χρονης γυναίκας από τη Σουηδία, η οποία κρατούνταν παρά τη θέλησή της επί περίπου 40 ημέρες στην Ξάνθη, από έναν 30χρονο άνδρα με τον οποίο είχε γνωριστεί μέσω του Facebook.
Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας την Παρασκευή (5/9), ενώ στις 3 Σεπτεμβρίου είχε ενημερωθεί η Ελληνική Αστυνομία από τις σουηδικές αρχές για καταγγελία αρπαγής και παράνομης κράτησης Σουηδής υπηκόου σε ελληνικό έδαφος.
Η γυναίκα παρότι αιχμάλωτη και χωρίς επαφές με τον έξω κόσμο βρήκε τον τρόπο να επικοινωνήσει με συγγενικό της πρόσωπο στη Σουηδία, αποκαλύπτοντας πως κρατείται παράνομα και υπό καθεστώς κακοποίησης από τον 30χρονο.
Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι αστυνομικές αρχές της Ξάνθης, με αστυνομικούς να φτάνουν στην οικία όπου φερόταν να κρατείται η ηλικιωμένη. Κατά την επιχείρηση, ο δράστης, γνωστός στις αρχές για υποθέσεις ναρκωτικών και κλοπών, επιχείρησε να αντισταθεί, χτυπώντας τους αστυνομικούς με χέρια και πόδια. Παρά την αντίστασή του, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν και να του περάσουν χειροπέδες.
Μέσα στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε η 79χρονη γυναίκα η οποία βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα κινητό τηλέφωνο, μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κοκαΐνης, μία νάιλον συσκευασία που περιείχε 1,1 γραμμάρια κοκαΐνης και μία δερμάτινη θήκη επίσης με υπολείμματα κοκαΐνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η γυναίκα κατέθεσε πως αφίχθη στην Ελλάδα στις 19 Ιουλίου 2025, κατόπιν πρόσκλησης του 30χρονου. Από την πρώτη στιγμή οδηγήθηκε στην οικία του στην Ξάνθη, όπου κρατήθηκε παρά τη θέλησή της, υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής και χωρίς δυνατότητα επικοινωνίας με τον έξω κόσμο. Κατήγγειλε, επίσης, ότι δεχόταν σωματική βία από τον δράστη, ο οποίος φέρεται να την χτυπούσε με σκοπό να της αποσπάσει χρήματα.
Η υπόθεση διερευνάται περαιτέρω από τις αρχές, ενώ ο δράστης αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης με βαρύτατες κατηγο