08/10/2025
ΚΟΙΝΩΝΙΑ | Τρίτη 7 Οκτωβρίου 2025 - 21:02

Τέλος η απεργία πείνας του Πάνου Ρούτσι

Ικανοποιήθηκαν τα δικαιολογημένα αιτήματα του * Τι δήλωσε η συνήγορός του Ζωή Κωνσταντοπούλου

Τέλος στην απεργία πείνας, μετά από 23 ημέρες, έδωσε την Τρίτη (7/10) ο Πάνος Ρούτσι, πατέρας του 22χρονου Ντένις που έχασε τη ζωή του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Ο Πάνος Ρούτσι ζητούσε το αυτονόητο δηλαδή και εκταφή και τοξικολογικές εξετάσεις της σορού του γιου του Ντένις και μάλιστα ο απεργός πείνας νωρίτερα την Τρίτη είχε αναφέρει πως θα συνεχίσει τον αγώνα του.

Κάτι που αν τέλει δεν χρειάστηκε καθώς η συνήγορος του και πρόεδρος της «Πλεύσης Ελευθερίας», Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε μπροστά από τη Βουλή τη λήξη της απεργίας πείνας του Πάνου Ρούτσι.

«Σήμερα αποδεικνύεται ότι το φως μπορεί να νικήσει το σκοτάδι. Αποδεικνύεται ακόμη ότι ένας άνθρωπος με τη δύναμη της ψυχής του, με τη στήριξη των δικών του αλλά και όλης της κοινωνίας, με όλο το δίκιο με το μέρος του μπορεί να νικήσει τους πιο σκληρούς και αδυσώπητους μηχανισμούς», ανέφερε η Κωνσταντοπούλου.

Συνεχίζοντας τόνισε: «Η συσκότιση, η συγκάλυψη, οι μεθοδεύσεις για να θαφτεί βαθιά η αλήθεια δεν επικράτησαν και ανασύρονται οι έρευνες. Βγαίνουν από το αρχείο οι μηνύσεις και οι καταγγελίες των συγγενών, βγαίνουν τα τριών χιλιάδων σελίδων έγγραφα που αφορούν τους λόγους πρόκλησης της πυρόσφαιρας και της πυρκαγιάς, τους λόγος θανάτου και τις αιτίες πρόκλησης των θανάτων των ανθρώπων που αφαιρέθηκε η ζωή του στα Τέμπη. Ανασύρονται οι διερευνήσεις για τα αιτία θανάτου, για τις ιατροδικαστικές έρευνες, για τις παραλήψεις πραγματογνώμων και ιατροδικαστών και πλέον όλα είναι ανοιχτά. Αποδείχθηκε ότι ο αγώνας του Πάνου, που τον στήριξε και τον στηρίζει όλη η κοινωνία, μπόρεσε να νικήσει εκείνους που ήθελαν με παρά πολύ σκοτεινές διεργασίες να κλέψουν την αλήθεια» και πρόσθεσε: «Αξίζουν όχι χειροκροτήματα, αλλά ευγνωμοσύνη στον Πάνο Ρούτσι που έδειξε με την στάση του για 23 μέρες ότι μπορεί να δικαιώσει το παιδί του».

Στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Π. Ρούτσι που ανακοίνωσε και ο ίδιος ότι σταματά την απεργία πείνας, ευχαριστώντας παράλληλα όλο τον κόσμο που στάθηκε στο πλευρό του και του συμπαραστάθηκε στον δίκαιο αγώνα του. Φυσικά, ο Πάνος Ρούτσι είχε στο πλευρό του όλη την ελληνική κοινωνία και ευχήθηκε να χυθεί άπλετο φως και να υπάρξουν οι απαντήσεις για την τραγωδία των Τεμπών.

«Ο κόσμος… μιλάει από μόνος του…» ανέφερε ο Ρούτσι και ερωτηθείς για τις δικαστικές εξελίξεις της Δευτέρας (6/10) ζήτησε να υπάρχει πλήρης διαφάνεια σε όλη αυτή την υπόθεση, να γίνουν βιοχημικές εξετάσεις, να είναι μπροστά οι τεχνικοί σύμβουλοι.

Αντίστοιχες δηλώσεις έκανε και ο Βασίλης Χατζηχαραλάμπους, πατέρας του 29χρονου Παναγιώτη που χάθηκε στα Τέμπη, ζητώντας και αυτός να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των συγγενών για βιοχημικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Μοιραστείτε το: