26/09/2021
ΠΟΛΙΤΙΚΗ | Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021 - 15:59

ΣΥΡΙΖΑ: «O Μητσοτάκης επικαλέστηκε το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό»

Για «βαρύτατο ατόπημα» του πρωθυπουργού μιλά η αξιωματική αντιπολίτευση

«Ο κ. Μητσοτάκης αρνείται επανειλημμένως να αναλάβει τις εγκληματικές ευθύνες του για την κατάσταση που έχει βρεθεί πλέον η χώρα», ενώ «εμφανίστηκε για άλλη μια φορά για να διχάσει τον ελληνικό λαό, και όχι για να τον ενώσει στην κοινή προσπάθεια», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού το πρωί της Παρασκευής (23/7), κατά τη συνάντησή του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Μάλιστα διέπραξε το βαρύτατο ατόπημα να επικαλεστεί το Σύνταγμα για να δικαιολογήσει τον διχασμό που προκαλεί. Το Σύνταγμα, όμως, ενώνει και δεν διχάζει. Ο μόνος που διχάζει είναι ο ίδιος και η κυβέρνησή του», τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση, για να προσθέσει:

«Βεβαίως και το κράτος δικαιούται να αξιώνει από τους πολίτες την εκπλήρωση του χρέους της κοινωνικής και εθνικής αλληλεγγύης. Κι αυτό ακριβώς είναι το νόημα για την καθολικότητα του εμβολιασμού.

Όμως, το Σύνταγμα λέει επίσης ότι τα δικαιώματα του ανθρώπου ως ατόμου και ως μέλους του κοινωνικού συνόλου τελούν υπό την εγγύηση του κράτους. Και ότι οι περιορισμοί των δικαιωμάτων οφείλουν να τηρούν την αρχή της αναλογικότητας.

Ας ανοίξει το Σύνταγμα ο κ. Μητσοτάκης. Δεν θα κουραστεί να το βρει, είναι στο ίδιο άρθρο με τη διάταξη που επικαλέστηκε, στην παράγραφο 1 του άρθρου 25. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι στο Συνταγματικό Δίκαιο θα έγραφε κάτω από την βάση. Ευτυχώς γι’ αυτόν όμως δεν χρειάστηκε ποτέ να περάσει από το δημόσιο πανεπιστήμιο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Μοιραστείτε το: