02/12/2021
ΥΓΕΙΑ | Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2021 - 13:31

«Βόμβες» Κούβελα: Oι φαρμακοβιομηχανίες γίνονται συνδρομητικές υπηρεσίες Netflix (audio)

«Πλέον θα πουλάνε τα προϊόντα και ο κόσμος θα αγοράζει με την ελπίδα να μη νοσήσει» * «Έχει επιβληθεί αλλαγή στην παγκόσμια σκέψη» * «Κυβέρνηση και τηλεόραση θα λένε τι να κάνεις»

Απίστευτα πράγματα είπε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας Δημήτρης Κούβελας σχολιάζοντας την κατάσταση που βιώνουμε με τους μαζικούς, επαναλαμβανόμενους και... οσονούπω ακόμα και υποχρεωτικούς εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού.

Ο καθηγητής έκανε λόγο για «αλλαγή του τρόπου σκέψης», ενώ επισήμανε πως οι φαρμακοβιομηχανίες μετατρέπονται πλέον σε… συνδρομητικές υπηρεσίες τύπου Netflix που θα δίνεις ένα ποσό για να έχεις πρόσβαση στο προϊόν με την ελπίδα να μη νοσήσεις.

Αυτό, όπως, είπε συνιστά αλλαγή της παγκόσμιας σκέψης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας.

Σε ερώτηση αν ο ιός θα γίνει ενδημικός απάντησε καταφατικά: «Αναγκαστικά θα γίνει ενδημικός, δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Οι επιδημίες όταν έρχονται παίρνουν αυτούς που είναι να πάρουν και αυτοί που είναι καλύτερα προσαρμοσμένοι και έχουν τρόπο να επιβιώσουν, θα επιβιώσουν. Εμείς τι κάνουμε; Καθυστερούμε αυτό το γεγονός. Το καθυστερούμε, όμως, ή προστατεύουμε τον ιό; Γιατί όταν αρχίσουμε να αλλάζουμε τα γεγονότα, δηλαδή κάποιοι έχουν αντισώματα, τότε μπορεί ο ιός να αρχίσει να παρακάμπτει τα αντισώματα κι αυτό είναι μια εξελικτική πίεση στον ιό, για να δώσει μορφές που αντέχουν τα αντισώματα. Άρα ουσιαστικά υπάρχει μια στρατηγική. Δείτε το λίγο αυτό, γιατί είναι πολύ σοβαρό. Ενώ πριν η φαρμακοβιομηχανία πουλούσε με το κομμάτι, κατ’ επίκληση, δηλαδή πονάει το κεφάλι μου θα πάρω ένα φάρμακο, τώρα γίνεται σαν συνδρομητική υπηρεσία, Netflix, δηλαδή θα σου δίνω 10 ευρώ και θα μπορώ να έχω πρόσβαση στο προϊόν σου. Καταλαβαίνετε πόσο αλλαγή κουλτούρας είναι αυτή; Να έχουμε έναν πληθυσμό που σε τακτά χρονικά διαστήματα να χρησιμοποιεί ένα προϊόν με την ελπίδα να μη νοσήσει; Μιλάμε για αλλαγή της παγκόσμιας σκέψης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας!».

Στην ερώτηση αν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα αποκτήσει μορφή ανάλογη με αυτό κατά της γρίπης, ο καθηγητής είπε:

«Κατ’ αρχήν το εμβόλιο της γρίπης δεν το κάνουν όλοι. Το κάνουν μόνο οι ευπαθείς. Δεν το κάνουν τα παιδιά κ.λπ. Κι αυτό για να μην ξοδευόμαστε, κάνει κάπου 12-13 ευρώ. Αφού λοιπόν δεν κάνουμε αυτό που πολλές φορές η γρίπη είναι πολύ σοβαρή, ακόμα και πιο θανατηφόρα από τον Covid γιατί να κάνουμε το άλλο; Το θέμα είναι ότι αλλάζει η νοοτροπία».

Και πρόσθεσε: «Έχει επιβληθεί μια αλλαγή του τρόπου ζωής. Η κυβέρνηση ανά πάσα στιγμή μπορεί να πατάει ένα κουμπί και να σου λέει «τώρα δεν βγαίνετε», λες και έχουμε κάνει πολλαπλά εγκλήματα ή «διώκεστε αν έχετε άλλη άποψη» χωρίς λόγο. Έχετε αποκλειστεί από τα συνέδρια, γιατί πολλοί λένε «γιατί μιλάτε στον κόσμο και τον φοβίζετε», εμένα πάντως όποιος με συναντάει στον δρόμο μου λέει πόσο τους ανακουφίζω, κανείς δεν βρέθηκε να μου πει πόσο τρομάζω τον κόσμο, και δεν τα λέτε σε επιστήμονες. Βεβαίως να τα πω σε επιστήμονες. Σε όσα συνέδρια ήταν προγραμματισμένο να μιλήσω, δεν μίλησα στο τέλος. Που σημαίνει ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας που ο επιστημονικός διάλογος που μας έδινε λύσεις σε αυτά τα θέματα, με μια θέση, μία αντίθεση ή μια σύνθεση, δεν μπορεί να γίνει. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα αφήγημα, αλλάζει κατά το δοκούν, αλλάζουμε τους ορισμούς. Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην ανθρωπότητα. Όλοι βαδίζουμε με αυτά που λέει και πουλάει η τηλεόραση, Και λέω τα πουλάει, ενώ απαγορεύεται η διαφήμιση φαρμακευτικών προϊόντων».

Σε ερώτηση για το εάν θα κάνει την τρίτη δόση είπε: «Δεν έχω λόγο να κάνω την τρίτη, τέταρτη, πέμπτη δόση, για να κερδίσω την ελευθερία μου, καθώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί».

Aκούστε όσα είπε ο καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας:


Μοιραστείτε το: