18/01/2022
ΥΓΕΙΑ | Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021 - 20:22

Μόνο με εμβολιασμένους εργαζόμενους τα Χριστουγεννιάτικα πάρκα (video)

Το μέτρο που εισηγείται η Επιτροπή * Γιατί η πιστοποίηση νόσησης θα γίνεται μόνο με PCR

Να είναι εμβολιασμένοι όλοι οι εργαζόμενοι στα θεματικά χριστουγεννιάτικα πάρκα εισηγούνται οι ειδικοί στην κυβέρνηση σύμφωνα με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιο Εξαδάκτυλο.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega την Τετάρτη (1/12) ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, είπε ότι πρόκειται για εργαζόμενους που θα πιάσουν τώρα δουλειά, ενώ σημείωσε μιλώντας για τα θεματικά αυτά πάρκα «ότι κανείς δεν θέλει να αποτελέσουν εστία μιας νέα αναζωπύρωσης».

«Έχουμε την αίσθηση ότι, είναι μια εποχιακή απασχόληση άρα οι άνθρωποι θα πιάσουν τώρα δουλειά εκεί, και με δεδομένο ότι ένα μεγάλο κομμάτι των παιδιών είναι ανεμβολίαστα, εφόσον για τους ενήλικες που τα συνοδεύουν ένα μεγάλο ποσοστό είναι εμβολιασμένοι, πολύ λογικά να είναι εμβολιασμένοι και οι εργαζόμενοι σε αυτούς τους χώρους. Είναι χώροι διασκέδασης και κανείς δε θέλει να αποτελέσουν εστία μιας αναζωπύρωσης».

Νωρίτερα έγινε γνωστό ότι η Επιτροπή, εισηγείται και κάτι ακόμη: Όσοι παίρνουν πιστοποιητικό νόσησης από κορονοϊό, να το παίρνουν μόνο κάνοντας PSR τεστ και όχι rapid.

«Οι άνθρωποι που παίρνουν πιστοποίηση νόσου, εφεξής θα πρέπει να έχουν PCR. Δηλαδή δεν αρκεί το rapid test για να μας δώσει πιστοποιητικό νόσου που είναι αντίστοιχη του πιστοποιητικού εμβολιασμού… Γιατί είναι πολύ πιο αξιόπιστο τo PCR» τόνισε ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Σημειώνεται βέβαια, ότι εκτός από αξιόπιστο είναι και πιο «τσουχτερό» στην τιμή το PCR. Για την ακρίβεια, το γνωστό και ως μοριακό τεστ, είναι το πιο ακριβό απ’ όλα, αφού κοστίζει 60 ευρώ. Ποσό, που θα πρέπει να πληρώνουν από την τσέπη τους οι ανεμβολίαστοι που θέλουν να βγάλουν ένα πιστοποιητικό νόσησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση της επιτροπής έγινε, γιατί υπήρξαν καταγγελίες ακόμα και για ιατρικό προσωπικό ότι παρουσίαζε ψευδή rapid test για να θεωρηθεί θετικό.

Μοιραστείτε το: