26/03/2023
Editorial | Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 - 05:25

Ο χρόνος μας και η επιλογή μας!

Αντί… πιστοποιητικών εισόδου * Ο Δημήτρης Δημητρίου δίνει το στίγμα για το agrafto.gr στο πρώτο editorial, έπειτα από την αφετηρία του site

a-sports-dimitriou-dimitrisΤου ΔΗΜΗΤΡΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Τα αυτονόητα και τα απλά είναι στην πραγματικότητα τα πιο σημαντικά… Το ζούμε στο πετσί μας σε καθημερινή βάση πια ως προς την κατανόηση της σπουδαιότητας τους.

Αγαπητοί μου, άφησα να περάσει ένας μήνας και κάτι από την πρεμιέρα του agrafto.gr στις 5 Μαΐου 2021 (της Αγίας Ειρήνης ήταν για όσες και όσους τα πάνε καλά με το εορτολόγιο), για να γράψω το πρώτο editorial με λόγο και αιτία.

Ήθελα να πάρει το site ένα βηματισμό και να αρχίσει να αποκτά το δικό του κοινό. Γίνονται και τα δύο σταδιακά, οπότε τώρα ήρθε η ώρα να «γνωριστούμε» -και- επωνύμως…

Πολλά χρόνια πριν ονειρευόμουν μια κοινωνική - πολιτική ενημερωτική ιστοσελίδα, αλλά πάντα υπήρχαν δικαιολογίες για να πηγαίνει πίσω. Και δεν λέω εμπόδια ή δυσκολίες γιατί έχω πλέον την άποψη πως όταν θέλεις κάτι στα αλήθεια εν τέλει το πετυχαίνεις.

Είναι γεγονός ότι όλα τα απίθανα και τα βγαλμένα από ταινία τρόμου επιστημονικής φαντασίας, που βιώνουμε από τον Μάρτη του 2020 με αφορμή τον κορωνοϊό, με τις καραντίνες, τις απαγορεύσεις και του κόσμου τα παράλογα, με οδήγησαν να βρω τη λύση και τον τρόπο…

Ανησύχησα, προβληματίστηκα, ενίοτε εκνευρίστηκα όπως ο μέσος πολίτης και φυσικά κουράστηκα από πολλά, αλλά ευτυχώς δεν έχασα τον στόχο…

Η στημένη τελειοποίηση των πάντων ή από την ανάποδη η εσκεμμένη ισοπέδωση του οποιουδήποτε ως λάθους με τσίγκλησε θετικά!

Σας διαβεβαιώ ότι το agrafto.gr δεν θέλει να γίνει ούτε… ουρανός της «δημοσιογραφίας», ούτε ντοκουμέντο ενημέρωσης, μα ούτε και αντλεί την ύπαρξή του από καταστάσεις μακελειού. Εξάλλου είναι αποδεδειγμένο ότι οι πάσης φύσεως και είδους αντιγραφές είναι πάντα χαμηλότερης δυναμικής - ποιότητας σε σχέση αυτή του πρωτοτύπου.

Όμως η ετσιθελική μετατροπή της νύχτας σε ημέρα (ή αντιστρόφως) δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή σε νοήμονες. Σε ανθρώπους, που διαφέρουν από τα ζώα, επειδή πέραν του ενστίκτου μπορούν να σκέφτονται και να επιλέγουν. Και το τελευταίο (η επιλογή) αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της ελευθερίας, την οποία μεταχειρίζονται σαν λάστιχο και με χρήση αλά καρτ!

Έτσι επιχειρούν να μας… καταντήσουν σε μια παγιωμένη προσβολή στο περί δικαίου αίσθημα και στη νοημοσύνη μέσα από έναν άνευ όρων μονοδιάστατο… βομβαρδισμό «πληροφοριών» μέχρι θανάτου.

Δεν θα σας κουράσω περαιτέρω, γιατί ο χρόνος είναι πολύτιμος, ανεπανάληπτος και δεν γυρίζει πίσω. Για αυτό και ουδείς έχει δικαίωμα να μας τον παίρνει με οποιαδήποτε αιτιολογία ή επικαλούμενος το κοινό καλό με συνήθως συναισθηματικές φορτίσεις προς χειραγώγηση.

Μπορείτε να είστε ό,τι θέλετε, να πιστεύετε ό,τι θέλετε και να βλέπετε ό,τι θέλετε επιλέγοντας το καλύτερο για τον εαυτό σας!

Το agrafto.gr, λοιπόν, σας δίνει και αυτά που δεν γράφονται (προφανώς σκοπίμως) για να γίνονται γραπτά, ώστε να μπορείτε να τα διαβάσετε αν το επιθυμείτε.

Καλή δύναμη και θετική σκέψη συνάνθρωποι!

Μοιραστείτε το: