26/09/2021
ΥΓΕΙΑ | Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 17:16

Tσακρής: «Να χορηγηθεί σε όλους η 3η δόση, ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε» (video)

«Οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολιαστεί με δύο», αναφέρει ο καθηγητής Μικροβιολογίας

Να χορηγηθεί σε όλους ανεξαιρέτως τους πολίτης η τρίτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού, ζητά ο καθηγητής Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, Αθανάσιος Τσακρής, τονίζοντας πως αυτό πρέπει να γίνει πριν μας προλάβουν τα γεγονότα.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης (14/9) στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσακρής τόνισε πως οι πιθανότητες να μολυνθεί κάποιος από τον ιό μετά την τρίτη δόση, είναι 10 φορές λιγότερες σε σχέση με αυτόν που έχει εμβολιαστεί με δύο δόσεις.

«Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό και αυτό ισχύει για κάθε τομέα, όπως για αυτόν της οικονομίας ή της εκπαίδευσης. Ή θα εμβολιαστούμε ή θα κολλήσουμε όλοι. Βέβαια και αν εμβολιαστούμε, πάλι υπάρχει πιθανότητα να κολλήσουμε οπότε δεν ξεμπερδεύουμε άμεσα με τον ιό» δήλωσε.

Σύμφωνα με τον Αθανάσιο Τσακρή, «οδοδείκτη» για την χορήγηση της τρίτης δόσης θα αποτελέσει το Ισραήλ όπου ήδη 3 εκατομμύρια πολίτες έλαβαν την αναμνηστική χορήγηση του σκευάσματος.

«Τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο εύκολα τον ιό»

Αναφερόμενος στην ανησυχία που επικρατεί για τον κίνδυνο διασποράς του ιού σε μικρές ηλικίες μετά το άνοιγμα των σχολείων ο Αθανάσιος Τσακρής υπογράμμισε πως σε αυτή τη φάση της πανδημίας τα παιδιά μεταδίδουν πολύ πιο εύκολα τον ιό.

«Υπάρχουν μικρές πιθανότητες σοβαρής λοίμωξης» σημείωσε εστιάζοντας στη νόσηση των ανηλίκων.

«Δεν ξέρουμε όμως τι θα συμβεί με τον Covid μακράς διάρκειας και τις μακροχρόνιες συνέπειες που μπορεί να έχει για τα παιδιά που θα νοσήσουν» δήλωσε κλείνοντας.

Μοιραστείτε το: