12/08/2022
Οίστρος (αλογόμυγα) | Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2021 - 23:48

Δημογραφικός μαρασμός χωρίς φρένο!

Μόνο στην Ήπειρο κλείνουν φέτος 40 σχολεία ελλείψει μαθητών… * Ο Οίστρος μας γυρίζει σε ένα μέγα ελληνικό πρόβλημα με το δικό του μοναδικό τρόπο

Το ένα μετά το άλλο κλείνουν τα σχολεία στην ελληνική επαρχία, καθώς ο δημογραφικός μαρασμός της χώρας συνεχίζεται ακάθεκτος, ελλείψει οιασδήποτε σοβαρής πρωτοβουλίας της κυβέρνησης.

 Μόνο στην Ήπειρο φέτος, όπως αποφασίστηκε νωρίτερα το καλοκαίρι και πρόσφατα δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ, θα κλείσουν… 40 σχολεία. Ακόμη 38 σχολεία δεν θα λειτουργήσουν στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ο λόγος, για τα περισσότερα εξ αυτών, δεν είναι άλλος από την έλλειψη μαθητών, καθώς η ερήμωση της ελληνικής επαρχίας από παιδιά και εφήβους συνεχίζεται εδώ και δεκαετίες, δημιουργώντας εκρηκτικό πρόβλημα τόσο σε κοινωνικό όσο και σε εθνικό επίπεδο. 

Παρά το γεγονός ότι εδώ και αρκετά χρόνια το δημογραφικό περιγράφεται από ειδικούς ως το No 1 πρόβλημα για τη χώρα, που υποσκάπτει τις ίδιες τις προοπτικές επιβίωσης του ελληνικού έθνους, η πολιτική ηγεσία ακόμη κάνει… ασκήσεις επί χάρτου! Και χαρίζει mb στους νέους. Αυτό μας μάρανε.

Αυτό αποδεικνύεται από την απάντηση που έδωσε η αρμόδια υφυπουργός, Μαρία Συρεγγέλα σε κοινοβουλευτική ερώτηση. Σύμφωνα με όσα είπε η κ. Συρεγγέλα: «Βρίσκεται σε επεξεργασία από τη Γενική Γραμματεία Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων (ΓΓΔΟΠΙΦ), το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τη Δημογραφία και την Οικογένεια, το οποίο θα βασίζεται στα πορίσματα της Έκθεσης της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για το Δημογραφικό, καθώς και στην Πράσινη Βίβλο της Ε.Ε. για την Ενεργό Γήρανση και το μακροπρόθεσμο όραμα για τις αγροτικές περιοχές».

Και… δύο αυγά Τουρκίας.

Αν και η κ. Συρεγγέλα ισχυρίζεται ότι σε αυτό το σχέδιο θα περιλαμβάνονται μέτρα με σκοπό την ανάσχεση της φθίνουσας δημογραφικής πορείας της χώρας, δεν μπορεί παρά να αναρωτηθεί κανείς γιατί τόση καθυστέρηση; Τι περιμένουν στο αρμόδιο υπουργείο; Να φύγει και ο τελευταίος κάτοικος, να κλείσει και το τελευταίο σχολείο για να αναλάβουν δράση; Ή μήπως συμμερίζονται τις απόψεις αυτών που θέλουν να μας πείσουν ότι θα λύσουμε το πρόβλημα μέσω των μεταναστευτικών ροών; 

 Αυτό είναι το σχέδιο σας χρόνια τώρα. Αποδόμηση του ενοχλητικού αδούλωτου Λαού.

Αλλά ενώ πάτε να διαλύσετε τελείως το dna των Ελλήνων θα σας γυρίσει μπούμερανγκ.  Θα τους σπείρετε στους πέντε ανέμους και θα γονιμοποιήσουμε τα βάρβαρα έθνη. Έτσι θα κάνετε όλη την Ευρώπη ελληνική.

Διότι ως γνωστόν, κάτω από κάθε πέτρα κρύβεται ένας Έλληνας.

Συνελόντι ειπείν, σύρε… κι έλα… κυρία Συρεγγέλα. Όπως και να 'χει την πατήσατε.

Π.Σ.Κ.

Μοιραστείτε το: