02/12/2021
Οίστρος (αλογόμυγα) | Σάββατο 7 Αυγούστου 2021 - 21:10

Διχαστικές ενέργειες και τώρα…

Ο Οίστρος χτυπά την καμπάνα του κινδύνου με αφορμή την όξυνση, που προκαλείται στην κοινωνία και από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Η Ελλάδα δέχεται ξεκάθαρα μία ύπουλη επίθεση. Δεν είναι δυνατόν τόσες πυρκαγιές να ξεφυτρώνουν μαζικά, παράλληλα και συντονισμένα σε όλη την Ελλάδα. Ήδη υπάρχουν καταγγελίες για εμπρηστικούς μηχανισμούς.

Όμως, για ακόμα μία φορά οι αρμόδιες κρατικές δομές αποδεικνύονται λειψές τόσο σε ανθρώπινη όσο και υλική επάνδρωση, ώστε να διαχειριστούν με στοιχειώδη αξιοπρέπεια την κατάσταση.

Η Ελλάδα καίγεται, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι χάνουν τα σπίτια, τις περιουσίες τους, τις δουλειές τους. Πλέον έχουμε και νεκρούς. Αλλά η κυβέρνηση και πάλι επιλέγει να διχάσει τους Έλληνες και μάλιστα να επιτεθεί στους πυρόπληκτους συμπολίτες μας.

Μετά από τις έντονες διαμαρτυρίες πυρόπληκτων, ένας σμηναγός πυροσβέστης αναρτά ένα κείμενο στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook. Με το οποίο στρέφεται σε όσους πληγέντες από τη φωτιά συνανθρώπους του διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις που υπάρχουν. Χρησιμοποιεί λέξεις όπως «Ηλίθιε» και τους προτρέπει να «Ράψτε το λιγάκι». Δικαιολογεί με έναν άσχετο χάρτη τις φωτιές ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής, ότι δηλαδή ανέφερε και ο πρωθυπουργός. Κατηγορεί όσους συνανθρώπους του έχτισαν τα σπίτια τους νόμιμα, αλλά και παράνομα με την ανοχή όμως του κράτους, κοντά σε δένδρα. Κάνει συνεχή χρήση της λέξης «συνυπευθυνότητα», ρίχνοντας το φταίξιμο στους πολίτες. Μία λέξη και μία τακτική που χρησιμοποιεί συνεχώς η κυβέρνηση για το ζήτημα του κορωνοϊού. Εν τελώς τυχαία; Μάλιστα, κλείνει με την απίστευτη φασιστική πρόταση «μας κουράσατε να έχετε άποψη για όλα, μετά από επιδημιολόγοι γίνατε και αναλυτές πυρκαγιών». 

Μία φράση που αν την άκουγε κάποιος χωρίς να γνωρίζει ποιος τη λέει, θα υπέθετε πως ανήκει σε κυβερνητικό στέλεχος. Το κείμενο αναρτήθηκε άμεσα από τα συστημικά φιλοκυβερνητικά Mέσα.

Μετά από αυτό το συμβάν, εθελοντές με υδροφόρες στη Βαρυμπόμπη εμποδίστηκαν από δυνάμεις των ΜΑΤ να εισέλθουν στο χώρο των πυρκαγιών. Φιλοκυβερνητικά Mέσα παρουσίασαν το περιστατικό ως επίθεση τραμπούκων στους πυροσβέστες. Σχεδόν παράλληλα, δημοσιογραφικό συνεργείο μη φιλοκυβερνητικού τηλεοπτικού σταθμού δέχεται επίθεση στους Θρακομακεδόνες!

Η κατάσταση φανερώνει μία ενδεχόμενη προσπάθεια αποσταθεροποίησης στο εσωτερικό της πατρίδας μας. Δυστυχώς η κυβέρνηση και τα υπόλοιπα κόμματα, κοιμούνται (ή δεν κοιμούνται, ιδού η απορία) τον ύπνο του δικαίου. Το σίγουρο είναι ότι οι διχαστικές τους ενέργειες, επιτείνουν την πραγμάτωση ενός τέτοιου πιθανού σχεδίου.

Μάλιστα, ιστορική εφημερίδα δημοσιεύει σήμερα την είδηση ότι υφίστανται εισηγήσεις στον πρωθυπουργό για κήρυξη της χώρας σε κατάσταση έκτακτης πολιορκίας με αναστολή άρθρων του Συντάγματος. Με λίγα λόγια το πρωθυπουργικό περιβάλλον φλερτάρει και πάλι με δικτατορικές μεθόδους, όπως έκανε με πρόσχημα τον κορωνοϊό.

Συνελόντι ειπείν, η θεωρία τού χάους βρίσκει εφαρμογή.

Πάθατε το ΣΟΚ, τώρα παρακολουθείστε την καταστροφή με ΔΕΟΣ.

Π.Σ.Κ.

Μοιραστείτε το: