21/10/2021
Οίστρος (αλογόμυγα) | Τρίτη 31 Αυγούστου 2021 - 17:38

Ο θεόφιλος, ο ανθρωπόφιλος και ο ζωόφιλος…

Οι Οίστρος μας χαλαρώνει φαινομενικά από τα βαριά θέματα της επικαιρότητας, αλλά και πάλι δίνει βαθιά νοήματα…

Στο Κακουργιοδικείο δεν δικάζεται μόνον ο εγκληματίας που σκοτώνει άνθρωπο, αλλά και οποίος σκοτώνει ζώο θεωρείται κακούργος με τον νέο ποινικό κώδικα.

Κανείς βεβαίως υγιής άνθρωπος δεν θέλει να κακοποιούνται ζώα, αλλά και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να εξισώνει τον άνθρωπο με τον ζώο. Ο άνθρωπος είναι λογικό όν. Έχει ψυχή αθάνατη. Το ζώο έχει απλώς βιολογική ύπαρξη. Ακολουθεί τον μονόδρομο των ενστίκτων χωρίς φυσικά καμία πνευματική λειτουργία. Ο άνθρωπος έχει τη δυνατότητα της επιλογής. Πλάσθηκε ελεύθερος. Και με την ελευθερία του ή γίνεται άγιος ή άγριος.

Ο άνθρωπος δεν ψοφάει όπως το ζώο. Είναι πλασμένος να ζήσει αιώνια. 

Υπάρχουν μερικά ζώα όπως σκυλιά ή γάτες πού βρίσκονται στο ανθρώπινο περιβάλλον. Άλλο όμως να έχεις ένα κατοικίδιο κι άλλο να κάνεις σαν τρελός για αυτό.

Άλλο να προστατεύονται μερικά ωφέλιμα ζώα, κι άλλο κάτω από την ομπρέλα φιλοζωϊκών οργανώσεων να προστατεύονται παντός είδους ζώα. Εσχάτως και σαύρες. Έτσι για το οικονομικό όφελος. 

Εν τοιαύτη περιπτώσει, όπως τιμωρούνται ως κακούργοι οι σκυλοκτόνοι ή οι γατοκτόνοι να τιμωρούνται και οι ποντικοκτόνοι και οι αρκουδοκτόνοι και οι καρχαριοκτόνοι και οι κατσαριδοκτόνοι και οι κουνουποκτόνοι. 

Γιατί να μην προστατεύονται κι αυτά;

Άλλως τε εκείνοι οι ζωόφιλοι που σκυλάκια θέλουν, αλλά παιδάκια δεν θέλουν, δεν εξαιρούν τα φονοκτόνα ζώα από την ζωοφιλία τους.

Φυσικά δεν είναι φυσιολογική η ενέργεια ζωοκτονίας. Αλλά είναι φυσική η ενέργεια εκτρωσιολόγων που σφάζουν και πολτοποιούν καθημερινά εκατοτάντάδες ζωντανά βρέφη στην πατρίδα μας.

Συνελόντι ειπείν, όποιος δεν είναι θεόφιλος δεν μπορεί να είναι ανθρωπόφιλος.

Αλλά, ούτε και αληθινός ζωόφιλος μπορεί να είναι αφού δεν γνωρίζει τον σκοπό τής δημιουργίας και των ζώων.

Π.Σ.Κ.

Μοιραστείτε το: